11.10.24 | 21989× prečítané | 2 minúty
Bazalka lyofilizovaná kúsky
Do šalátu, omáčky, cestovín, proste so mnou môžeš experimentovať! Mám krásne jasnú farbu a silné aróma a chuť. Som jedna z najobľúbenejších byliniek na svete!
- 100% mrazom sušená bylinka
- poctivá chuť bazalky bez pridaných aditív
- šetrné sušenie, ktoré zachová živiny a farbu
Alternatívne produkty z kategórie Varenie a pečenie:
Bazalka lyofilizovaná kousky
Informácie o produkte
Bazalku určite všetci poznáte, avšak u nás ju nájdete inak, než ste zvyknutí, a to mrazom sušenú. Skvele vynikne nielen v cestovinách, ale aj v mnohých ďalších pokrmoch a dodá im výrazné bylinkové aróma. Vyskúšajte ju na svojej domácej pizzi a už nebudete chcieť inú. Výhodou je totiž to, že ju máte vždy po ruke, nikdy vám nezvädne a vonia ako čerstvo natrhaná.
TOP Informácie o bazalke
- Bazalka vonia a chutí ako čerstvá.
- Egyptským faraónom sa pridávali do hrobiek posvätné bazalkové oleje.
- Bazalka pomáha pri nespavosti.
- Odpudzuje muchy.
- Skladuje sa do 22 °C s nulovou vlhkosťou vzduchu.
Poznámka nákupcu
„Mrazom sušené suroviny vnímam ako budúcnosť potravín. Sú chuťovo ako čerstvé, dajú sa čiastočne rehydratovať do pôvodnej podoby, zachovávajú si nutričné hodnoty a v neposlednom rade sú mnohonásobne skladnejšie a trvácnejšie ako v čerstvej podobe. Pri dobrom skladovaní vydržia aj roky, kdežto čerstvé ovocie a zelenina bez aditív plesnivejú a kazia sa už po pár dňoch. Nezáleží tak na sezóne, lyofilizované suroviny môžem mať celý rok v rovnakej kvalite.“
Ako sa suroviny sušia mrazom?
Lyofilizácia, alebo inak sušenie mrazom, je metóda založená na sublimácii zamrznutej vody za nízkej teploty a tlaku. Práve v takých kontrolovaných podmienkach prestupuje voda z pevného skupenstva (ľadu) priamo do plynného (pára), bez toho, aby došlo k premene na kvapalnú fázu (voda). Preto sa suroviny hlboko mrazia medzi teplotami -55 až -100 °C.a pri tlaku o niekoľko stoviek pascalov nižším, než je ten normálny - atmosférický. Keby sme pri sušení nezabezpečili dostatočne nízky tlak, dopadlo by to rovnako, ako by sme suroviny varili pri 100 ° C - výsledný produkt by sa pripálil a stratil všetky vlastnosti, vďaka ktorým je tak jedinečný.
Zaujímavosti a recepty
Základné špecifikácie
- Zloženie bazalka lyofilizované listy
- Surovina Bazalka
- Spracovanie Kúsky
- Alergény Alergény sú vyznačené podčiarknutím. Môže obsahovať stopy arašidov a iných orechov, sezamu, sušeného mlieka, lepku a SO₂.
- Krajina pôvodu EU
- Skladovanie Skladujte v chlade, suchu a tme. Chráňte pred priamym slnečným žiarením.
- Balenie PET dóza
- Úprava kúsky bazalky
- Typ sušenia sušení mrazem
Makroživiny na 100 g
- Energetická hodnota na 100 g 1230 kJ / 293 kcal
- Tuky 5,7 g
- z toho nasýtené mastné kyseliny 1,1 g
- Sacharidy 36,5 g
- z toho cukry 36,1 g
- Vláknina 22 g
- Bielkoviny 22,3 g
- Soľ 0,15 g
Hodnotenie našich zákazníkov
Tento produkt zatiaľ nemá žiadne hodnotenie.
Informácie o získavaní recenzií