🍍 20 % na LYO OVOCIE s kódom: CHRUMKNITO20 🥭

Košík

(0)
Zavrieť

V košíku nemáte žiadny tovar.

Kód: 0321

Biela 29% čokoláda

So mnou určite rozhýbeš všetky svoje chuťové poháriky! Hlavne si daj poriadny pozor, nech ma pred pečením nezješ úplne celú!

  • výrazne sladká, krémová chuť
  • vyrobená v Českej republike
  • 29 % kakaového masla

Vyberte balenie

Vaša cena

13,51 €

Tovar môžete mať už 17. 10.

Kedy dostanem tovar? zavrieť

155 ks skladom

SPS - balíkovo 17. 10. 3,49 €
SPS - Express One Slovakia 17. 10. 4,49 €
Packeta - výdajné miesta 17. 10. 2,99 €
Packeta - dodanie na adresu 17. 10. 4,49 €

Termíny doručení jsou závislé na aktuální situaci a kapacitách přepravních společností.

Biela 29% čokoláda

Informácie o produkte

Bežné biele čokolády obsahujú približne 20 % kakaového masla, ale naša čokoláda obsahuje až 29 %. Vďaka tomu sa skvele rozpúšťa a je krásne jemná. Jej chuť je príjemne sladká a mliečna, farba smotanovo biela a každý kúsok vonia po vanilke.

Čokoláda sa vyrába v Dvoře Králové, v závode s tradíciou už od roku 1992. Počas výrobného procesu je kladený veľký dôraz najmä na kvalitu a udržateľnosť. Každý deň ochutnáva čokoládu desať odborníkov, aby sa docielilo toho najlepšieho produktu. Výsledkom je tak čokoláda plná intenzívnej chuti, s príjemnou vôňou a univerzálnym použitím. Chcete vedieť, ako sa čokoláda vyrába?

Kakaové bôby sú semená plodov kakaovníka pravého. Bôby sa po zbere fermentujú, aby sa ich žltá alebo červená farba zmenila na hnedú a zároveň sa zvýraznila ich chuť.

Počas mletia pražených kakaových bôbov sa bôby menia na polotekutú kakaovú hmotu. Z tejto hmoty sa následne vyrába kakaové maslo a kakaové pokrutiny. Kakaová hmota je kľúčovou zložkou pri výrobe čokolády, sama o sebe sa dá nazvať 100% horkou čokoládou.

Kakaová hmota sa lisuje, pričom sa z nej oddeľuje tuk, čiže kakaové maslo, a kakaové pokrutiny – z nich sa následne vyrába kakaový prášok. V kvalitnom kakaovom prášku však stále kakaové maslo nájdeme, priemerne ide približne o 10 – 30 %.

Kakaové maslo vzniká ako vedľajší produkt pri spracovaní kakaových bôbov. Ide o čistý tuk. Pridáva sa do pečenia, alebo ním môžete zriediť hustú čokoládu. Kakaové maslo je tiež populárnou prísadou do prírodnej kozmetiky.

Čokoláda sa spravidla skladá z kakaovej hmoty, kakaového masla a cukru. Často sa pridáva ešte sušené mlieko, vanilkový extrakt a emulgátory. Vedeli ste, že existujú nie tri, ale dokonca štyri druhy čokolád? Horká, mliečna, biela a ruby!

Kakaové bôby sú semená plodov kakaovníka pravého. Bôby sa po zbere fermentujú, aby sa ich žltá alebo červená farba zmenila na hnedú a zároveň sa zvýraznila ich chuť.

Počas mletia pražených kakaových bôbov sa bôby menia na polotekutú kakaovú hmotu. Z tejto hmoty sa následne vyrába kakaové maslo a kakaové pokrutiny. Kakaová hmota je kľúčovou zložkou pri výrobe čokolády, sama o sebe sa dá nazvať 100% horkou čokoládou.

Kakaová hmota sa lisuje, pričom sa z nej oddeľuje tuk, čiže kakaové maslo, a kakaové pokrutiny – z nich sa následne vyrába kakaový prášok. V kvalitnom kakaovom prášku však stále kakaové maslo nájdeme, priemerne ide približne o 10 – 30 %.

Kakaové maslo vzniká ako vedľajší produkt pri spracovaní kakaových bôbov. Ide o čistý tuk. Pridáva sa do pečenia, alebo ním môžete zriediť hustú čokoládu. Kakaové maslo je tiež populárnou prísadou do prírodnej kozmetiky.

Čokoláda sa spravidla skladá z kakaovej hmoty, kakaového masla a cukru. Často sa pridáva ešte sušené mlieko, vanilkový extrakt a emulgátory. Vedeli ste, že existujú nie tri, ale dokonca štyri druhy čokolád? Horká, mliečna, biela a ruby!

Použitie a temperácia

Obsah tuku v čokoláde značí jej tekutosť. Tá sa môže pohybovať od vysokej po nízku a určuje aj následné využitie. Pri tejto čokoláde je tekutosť stredná, tým pádom sa hodí takmer na všetko od poliev, maslových krémov, čokoládových náplní či modelovanie až po zmrzlinu. Rovnako tak je skvelá na maškrtenie alebo rozpustená v horúcom mlieku.

Temperácia: Ideálna teplota pre rozpustenie je 45 až 50 °C, schladenie 28 °C a použitia pri 30 až 30,5 °C.

TOP informácie o čokoláde

  1. Polyglycerolpolyricínoleát zaisťuje správnu tekutosť aj napriek nižšiemu obsah tuku; max. množstvo v čokoláde je 0,1 %.
  2. Výrobca tejto čokolády, vlastní certifikáty ako UTZ, IFS, BRC alebo KLASA.
  3. Obsah mliečnej sušiny je minimálne 14 % a celkový obsah tukov je 33 %.
  4. Čokoláda sa vyrába v Dvore Králové, v továrni s tradíciou od roku 1992.
  5. Jedná sa o najväčšiu továreň na čokoládu v Českej republike.

Ako sa spracovávajú kakaové bôby?

V plode (struku) kakaovníka sa nachádzajú bôby usporiadané v 5 radoch po 20 až 50. Trvá približne 5–6 mesiacov, než sú pripravené na zber. Tieto kakaové struky majú bežne červenú alebo žltú farbu. Zber sa robí dvakrát ročne a bôby sa z kakaového struku musia vybrať ručne. Uvoľnené bôby sa následne fermentujú päť až sedem dní pri teplote 38–50 °C. Fermentáciou dochádza k zamedzeniu klíčenia semien, dochádza k chemickým a biologickým zmenám a znižuje sa trpká chuť bôbov. V dôsledku oxidácie trieslovín vzniká červenohnedá farba. Semená sa ďalej sušia na obsah vody 6–8 %, a to buď na slnku, alebo v sušiarňach.

Následne sa bôby triedia podľa ich kvality a putujú do tovární na čokoládu, kde sa ďalej spracovávajú. Kakaové bôby sa triedia, čistia a potom sa pražia pri teplote 130–150 °C počas 10–35 minút. Pražením získavajú bôby vytúžené čokoládové aróma, farbu a tiež dochádza k prasknutiu osemenia a následnému oddeleniu zrna. Pražené bôby sa môžu alkalizovať (odkysliť) uhličitanom draselným, sodným alebo vápenatým. Alkalizáciou dochádza k zlepšeniu chuťových vlastností, k tmavšiemu sfarbeniu a zjednodušeniu získavania kakaového masla. Následne sa bôby drvia a oddeľujú sa od nich šupky a klíčky. Takéto bôby sú pripravené na ďalší proces a tvorbu rôznych kakaových produktov, ako sú napríklad kakaová hmota, maslo, prášok alebo čokoláda.

Tomáš Hofman

Zaujímavosti a recepty

Ako produkt hodnotia ostatní?
Zobraziť ďalšie hodnotenie
Eli
9.9.2024

Recenzie návštevníka

Moc dobrá! Používám ke zdobení dortů a cupcaků, ale ráda si jen tak zamlsám :)

Bohdana
9.9.2024

Recenzie návštevníka

Výborná čokoláda! Ideální na pečení - perfektně se hodí na polevy cheesecaků :)

Pôvodne vložené k Biela 32% čokoláda s jogurtom

Základné špecifikácie
Kompletná špecifikácia ku stiahnutiu tu
  • Zloženie cukor, kakaové maslo, sušené plnotučné mlieko, sušená srvátka, emulgátor: sójový lecitín a polyglycerolpolyricinoleát, vanilkový extrakt Bourbon Madagascar
  • Surovina Bílá čokoláda
  • Diéta Bez lepku
  • Spracovanie Kôstky
  • Farba Biela
  • Alergény Alergény sú vyznačené podčiarknutím. Môže obsahovať stopy arašidov a iných orechov, sezamu, sušeného mlieka, lepku a SO₂.
  • Krajina pôvodu -
  • Trvanlivosť 3–8 mesiacov
  • Skladovanie Skladujte v chlade, suchu a tme. Chráňte pred priamym slnečným žiarením.
  • Balenie znovuuzatvárateľné ZIP vrecko
  • Veľkosť priemer cca 2 cm
  • Úprava kúsky
Makroživiny na 100 g
  • Energetická hodnota na 100 g 2319 kJ / 555 kcal
  • Tuky 33,2 g
  • z toho nasýtené mastné kyseliny 20,6 g
  • Sacharidy 60,1 g
  • z toho cukry 60,1 g
  • Vláknina 0 g
  • Bielkoviny 4,2 g
  • Soľ 0,28 g

Hodnotenie našich zákazníkov

5 (7 hodnotenie) Aritmetický priemer z 7 udelených hodnotení.
Eli
9.9.2024

Recenzie návštevníka

Moc dobrá! Používám ke zdobení dortů a cupcaků, ale ráda si jen tak zamlsám :)

Bohdana
9.9.2024

Recenzie návštevníka

Výborná čokoláda! Ideální na pečení - perfektně se hodí na polevy cheesecaků :)

Pôvodne vložené k Biela 32% čokoláda s jogurtom

Liana Kucharzyk
14.5.2021

Recenzie návštevníka

Bila ceska cokolada je super! Pouzivam na plnku do makronek a perfektni!!! Uz mam na ceste dalsi baliky...vsem doporucuji

Marta
3.5.2021

Recenzie návštevníka

výborná čokoláda, kupuji pravidelně

Pôvodne vložené k Biela 30% čokoláda Edelweiss

Eva
18.1.2021

Recenzie návštevníka

Klasická bílá čokoláda - chutná jako každá jiná, takže víte, do čeho jdete. Kdo má rád, tomu zachutná, kdo ne, ten ať se jí vyhne. Malé čoko penízky jsou ideální formou jak pro kontrolované mlsání, tak i pro snadné cukrářské zdobení nebo vaření - ještě jsem nezkoušela, ale myslím, že půjdou úplně krásně rozpouštět.

Dominika Kohútová
26.11.2020

Recenzie návštevníka

Vynikajúca ako poleva, náplň do tartaletiek, vynikajúca na cakesicles.. dezertom dodáva perfektnú vanilkovú chuť

Barbora
20.2.2020

Recenzie návštevníka

Som momentálne na materskej dovolenke ale ak mám čas, tak rada pečiem torty. Veľmi dlho som hľadala tú správnu bielu čokoládu na tvorbu polevy. Väčšina čokolád sa totižto nedobre rozpúšťa a táto je po rozpustení v príjemnej roztierateľnej konzistencii. Zo Sveta Plodov som kúpila aj karamelovú čokoládu a tá je rovnako dobrá, ako táto biela. Občas si taktiež zobnem a potom neviem prestať. Taktiež veľmi chutí aj manželovi.

Prémiové suroviny
Unikátne produkty
Rýchle doručenie
Vlastná výroba
Kamenné predajne
Dotaz na produkt zavrieť
Načíst
zavrieť

Prihlásenie pomocou e-mailu

Zabudli ste heslo?