11.10.24 | 21882× prečítané | 2 minúty
Brokolica lyofilizovaná
Zbavili nás vody, ale chuť nám nevzali! Sme jedinečné ružičky brokolice, ktoré môžeš chrumkať, kedykoľvek sa ti zachce. Na výlet, do práce, ale aj do polievky – sme skrátka pre každú srandu.
- chutí ako čerstvá
- chrumkavá textúra
- ľahká manipulácia a skladovanie
Alternatívne produkty z kategórie Zelenina:
Brokolica lyofilizovaná
Informácie o produkte
Mrazom sušená brokolica je plná vitamínov, najmä vitamínu C, a minerálnych látok. Vďaka lyofilizácii nebola brokolica ochudobnená o žiadne živiny, ani chuť, a preto si na nej pochutíte rovnako ako na čerstvej. Teda, skoro ako na čerstvej. Prešla totiž sušením mrazom čo je metóda, pri ktorej sa zo zeleniny či ovocia odstráni všetka voda. Brokolica tak získa krehkú, príjemne chrumkavú štruktúru a výrazne sa predĺži jej trvanlivosť. Naša brokolica bola navyše vypestovaná v Českej republike, takže jej kúpou podporíte českých farmárov!
TOP informácie o brokolici
- Je bez pridaného cukru a iných aditív.
- Obsahuje vysokú koncentráciu sulforafanu, čo je silný a účinný antioxidant.
- Vhodná do studenej aj teplej kuchyne.
- Je bohatá najmä na draslík a vlákninu.
- Skladuje sa pri izbovej teplote v uzavretej nádobe a bez prístupu vzduchu.
Ako sa brokolica suší mrazom?
Lyofilizácia, alebo inak sušenie mrazom, je metóda založená na sublimácii zamrznutej vody za nízkej teploty a tlaku. Práve v takých kontrolovaných podmienkach prestupuje voda z pevného skupenstvá (ľadu) priamo do plynného (para), bez toho, aby došlo k premene na kvapalnú fázu (voda). Preto sa suroviny hlboko mrazia medzi teplotami -55 až -100 °C. Ak by nebol použitý nízky tlak, tak by mohlo dôjsť presne k tomu, čo sa deje, ak by sa brokolica varila pri 100 °C. Surovina by sa spálila a výsledný produkt by bola skôr pripálenina, ako lyofilizovaná brokolica.
Ako sa brokolica suší mrazom?
Lyofilizácia alebo sušenie mrazom je metóda založená na sublimácii zmrznutej vody pri nízkej teplote a tlaku. Práve v takých kontrolovaných podmienkach prestupuje voda z pevného skupenstva (ľadu) priamo do plynného (para) bez toho, aby došlo k premene na fázu kvapalnú (voda). Preto sa suroviny hlboko mrazia pri teplotách −55 až −100 °C a pri tlaku o niekoľko stoviek pascalov nižším, než je ten normálny – atmosférický. Keby sme pri sušení nezaistili dostatočne nízky tlak, dopadlo by to rovnako, ako by sme suroviny varili pri 100 °C – výsledný produkt by sa pripálil a stratil všetky vlastnosti, vďaka ktorým je tak jedinečný.
Zaujímavosti a recepty
Základné špecifikácie
Kompletná špecifikácia ku stiahnutiu tu- Zloženie brokolice lyofilizovaná
- Alergény Alergény sú vyznačené podčiarknutím. Môže obsahovať stopy arašidov a iných orechov, sezamu, sušeného mlieka, lepku a SO₂.
- Krajina pôvodu -
- Skladovanie Skladujte v chlade, suchu a tme. Chráňte pred priamym slnečným žiarením.
- Balenie znovuuzatvárateľné ZIP vrecko
- Úprava růžičky brokolice
- Typ sušenia mrazem (lyofilizace)
Makroživiny na 100 g
- Energetická hodnota na 100 g 1506 kJ / 355 kcal
- Tuky 2,9 g
- z toho nasýtené mastné kyseliny 0,43 g
- Sacharidy 59 g
- z toho cukry 24 g
- Bielkoviny 23 g
- Soľ 0,12 g
Hodnotenie našich zákazníkov
Tento produkt zatiaľ nemá žiadne hodnotenie.
Informácie o získavaní recenzií