11.10.24 | 21882× prečítané | 2 minúty
Cesnak lyofilizovaný plátky
Nemám v sebe žiadnu vodu, ale moju úžasnú pálivú chuť mi zanechali, taktiež, ako aj všetky pozitívne účinky pre Tvoje telo. Tak sa neboj so mnou experimentovať, som si totiž istý, že Ťa milo prekvapím!
Alternatívne produkty z kategórie Varenie a pečenie:
Cesnak lyofilizovaný plátky
Informácie o produkte
Cesnak, ktorý už nemusíte lúpať? Áno prosím! Náš cesnak pochádza práve z Česka a tak sme radi, že môžeme podporiť ich domácu výrobu. Cesnak je mrazom sušený, čo mu na jeho schopnosti páliť – vypáliť neuberá. Nutrične, chuťou a vôňou sa od čerstvého cesnaku nelíši, akurát je zbavený všetkej vody. Vďaka lyofilizovaniu sa tak olúpaný cesnak rýchlo nepokazí a taktiež sa jednoduchšie skladuje. Keďže ide o domáci produkt, tak od pestovania až po sušenie si kvalitu môžeme osobne skontrolovať. Cesnak je bez pridaného cukru, či iných aditív, taktiež na jeho pestovanie neboli použité žiadne fytohormóny, pesticídy či herbicídy.
TOP informácie o cesnaku
- Všetky živiny, vitamíny a minerálne látky sú zachované.
- Pestované bez fytohormónov, pesticídov a iných chemických látok.
- Prirodzene nachádzajúci sa alicín má významné zdravotné účinky a je zodpovedný za štipľavú chuť.
- Alicín pôsobí antioxidačne, protizápalovo a taktiež znižuje krvný tlak.
- Okrem iného je cesnak bohatý na vitamíny a minerálne látky, ako sú mangán a selén.
Poznámka nákupcu
„Mrazom sušené suroviny vnímam ako budúcnosť potravín. Sú chuťovo ako čerstvé, dajú sa čiastočne rehydratovať do pôvodnej podoby, zachovávajú si nutričné hodnoty a v neposlednom rade sú mnohonásobne skladnejšie a trvácnejšie ako v čerstvej podobe. Pri dobrom skladovaní vydržia aj roky, kdežto čerstvé ovocie a zelenina bez aditív plesnivejú a kazia sa už po pár dňoch. Nezáleží tak na sezóne, lyofilizované suroviny môžeme mať celý rok v rovnakej kvalite.“
Ako sa cesnak suší mrazom?
Lyofilizácia, alebo inak sušenie mrazom, je metóda založená na sublimácii zamrznutej vody za nízkej teploty a tlaku. Práve v takých kontrolovaných podmienkach prestupuje voda z pevného skupenstva (ľadu) priamo do plynného (para), bez toho, aby došlo k premene na kvapalnú fázu (voda). Preto sa suroviny hlboko mrazia medzi teplotami -55 až -100 °C a pri tlaku o niekoľko stoviek pascalov nižším, než je ten normálny – atmosférický. Keby sme pri sušení nezabezpečili dostatočne nízky tlak, dopadlo by to rovnako, ako by sme suroviny varili pri 100 °C – výsledný produkt by sa pripálil a stratil všetky vlastnosti, vďaka ktorým je tak jedinečný.
Jak se česnek suší mrazem?
Lyofilizace neboli sušení mrazem je metoda založená na sublimaci zmrzlé vody při nízké teplotě a tlaku. Právě v takových kontrolovaných podmínkách přestupuje voda z pevného skupenství (ledu) přímo do plynného (pára), aniž by došlo k přeměně na fázi kapalnou (voda). Proto se suroviny hluboko mrazí při teplotách −55 až −100 °C a při tlaku o několik stovek pascalů nižším, než je ten normální – atmosférický. Kdybychom při sušení nezajistili dostatečně nízký tlak, dopadlo by to stejně, jako bychom suroviny vařili při 100 °C – výsledný produkt by se připálil a ztratil veškeré vlastnosti, díky kterým je tak jedinečný.
Zaujímavosti a recepty
Recenzia nakupujúceho heureka.cz
křupavé bezpracné pro lenochy
Základné špecifikácie
Kompletná špecifikácia ku stiahnutiu tu- Zloženie cesnak lyofilizovaný plátky
- Surovina Cesnak
- Alergény Alergény sú vyznačené podčiarknutím. Môže obsahovať stopy arašidov a iných orechov, sezamu, sušeného mlieka, lepku a SO₂.
- Krajina pôvodu -
- Skladovanie Skladujte v chlade, suchu a tme. Chráňte pred priamym slnečným žiarením.
- Balenie znovuuzatvárateľné ZIP vrecko
- Úprava plátky
- Typ sušenia mrazem (lyofilizace)
- Obchodná trieda premium
Makroživiny na 100 g
- Energetická hodnota na 100 g 1696 kJ / 405 kcal
- Tuky 1,1 g
- z toho nasýtené mastné kyseliny 0 g
- Sacharidy 77 g
- z toho cukry 8,5 g
- Bielkoviny 17 g
- Soľ 0 g
Hodnotenie našich zákazníkov
Recenzia nakupujúceho heureka.cz
křupavé bezpracné pro lenochy