Najlepšie desiaty pre deti: Pripravte ich zdravo, rýchlo a farebne
29.08.24 | 34634× prečítané
🔔 Zľava 12 € nad 80 € - kód: ZLAVA12 🌟 Ako je to s doručením do Vianoc? 🎄
Nemám v sebe žiadnu vodu, ale moju úžasnú pálivú chuť mi zanechali, taktiež, ako aj všetky pozitívne účinky pre Tvoje telo. Tak sa neboj so mnou experimentovať, som si totiž istý, že Ťa milo prekvapím!
Alternatívne produkty z kategórie Varenie a pečenie:
Cesnak, ktorý už nemusíte lúpať? Áno prosím! Náš cesnak pochádza práve z Česka a tak sme radi, že môžeme podporiť ich domácu výrobu. Cesnak je mrazom sušený, čo mu na jeho schopnosti páliť – vypáliť neuberá. Nutrične, chuťou a vôňou sa od čerstvého cesnaku nelíši, akurát je zbavený všetkej vody. Vďaka lyofilizovaniu sa tak olúpaný cesnak rýchlo nepokazí a taktiež sa jednoduchšie skladuje. Keďže ide o domáci produkt, tak od pestovania až po sušenie si kvalitu môžeme osobne skontrolovať. Cesnak je bez pridaného cukru, či iných aditív, taktiež na jeho pestovanie neboli použité žiadne fytohormóny, pesticídy či herbicídy.
„Mrazom sušené suroviny vnímam ako budúcnosť potravín. Sú chuťovo ako čerstvé, dajú sa čiastočne rehydratovať do pôvodnej podoby, zachovávajú si nutričné hodnoty a v neposlednom rade sú mnohonásobne skladnejšie a trvácnejšie ako v čerstvej podobe. Pri dobrom skladovaní vydržia aj roky, kdežto čerstvé ovocie a zelenina bez aditív plesnivejú a kazia sa už po pár dňoch. Nezáleží tak na sezóne, lyofilizované suroviny môžeme mať celý rok v rovnakej kvalite.“
Lyofilizácia, alebo inak sušenie mrazom, je metóda založená na sublimácii zamrznutej vody za nízkej teploty a tlaku. Práve v takých kontrolovaných podmienkach prestupuje voda z pevného skupenstva (ľadu) priamo do plynného (para), bez toho, aby došlo k premene na kvapalnú fázu (voda). Preto sa suroviny hlboko mrazia medzi teplotami -55 až -100 °C a pri tlaku o niekoľko stoviek pascalov nižším, než je ten normálny – atmosférický. Keby sme pri sušení nezabezpečili dostatočne nízky tlak, dopadlo by to rovnako, ako by sme suroviny varili pri 100 °C – výsledný produkt by sa pripálil a stratil všetky vlastnosti, vďaka ktorým je tak jedinečný.
Lyofilizace neboli sušení mrazem je metoda založená na sublimaci zmrzlé vody při nízké teplotě a tlaku. Právě v takových kontrolovaných podmínkách přestupuje voda z pevného skupenství (ledu) přímo do plynného (pára), aniž by došlo k přeměně na fázi kapalnou (voda). Proto se suroviny hluboko mrazí při teplotách −55 až −100 °C a při tlaku o několik stovek pascalů nižším, než je ten normální – atmosférický. Kdybychom při sušení nezajistili dostatečně nízký tlak, dopadlo by to stejně, jako bychom suroviny vařili při 100 °C – výsledný produkt by se připálil a ztratil veškeré vlastnosti, díky kterým je tak jedinečný.
Recenzia nakupujúceho heureka.cz
křupavé bezpracné pro lenochy
Recenzia nakupujúceho heureka.cz
křupavé bezpracné pro lenochy