3 hodiny*
24 kusov*
* Závisí na veľkosti formičiek, doba je uvedená vrátane tuhnutia v mrazničke.
Čo budete potrebovať?
Na mangovú vrstvu:
- 300 g akéhokoľvek cesta (napr. piškót alebo bábovka)
- asi 200 g mangového pyré
- 1 polievkovú lyžicu kryštálového cukru
Na kokosovú vrstvu:
- 1 kokosový puding
- 400 ml mlieka
- 3 polievkové lyžice kryštálového cukru
- 500 g jemného tvarohu
- 4 polievkové lyžice kokosovej pasty
- 4 polievkové lyžice strúhaného kokosu
Na polevu a dozdobenie:
- čokoládu – ideálna je ruby
- lyofilizované mango
- kokosové plátky
Postup
Do misky si rozdrvíme akékoľvek cesto. Použiť môžete bábovkové, cesto na tortu alebo aj obyčajný piškót. Podľa konzistencie do cesta postupne pridávame mangové pyré tak, aby hmota nebola ani moc hustá, ani príliš tekutá. Pre zvýraznenie chuti do zmesi pridáme ešte trochu cukru.
Až hmotu vypracujeme, jemne ju vtlačíme do formy na nanuk. Mala by siahať asi do ⅓ formy. Dáme ju stuhnúť do mrazničky.
Než nám mangová časť zmrzne, pripravíme si kokosovú plnku. Najprv si uvaríme kokosový puding. Až je hotový, za stáleho miešania k nemu pridáme tvaroh, kokosovú pastu a strúhaný kokos. Kokosovú náplň necháme vychladnúť na izbovú teplotu a až potom plníme zmes do formičiek na stuhnutú mangovou vrstvu.
V tomto kroku záleží na tom, aké máte formy na nanuky a kedy je do nich vhodné vsunúť drievko alebo plastovú špachtľu na držanie. Zároveň odporúčame pri plnení formičiek využiť cukrárske vrecko.
Naplnené formy s nanukmi necháme aspoň 3 hodiny odležať v mrazničke.
A teraz ešte príde čerešnička na torte. Pred vytiahnutím nanukov si roztopíme čokoládu. My sme tentoraz zvolili ruby čokoládu pre jej dokonalú farbu a jemne kyselkavé tóny! Nanuky ponoríme do rozpustenej čokolády, ozdobíme kokosovými plátkami a mrazom sušeným mangom a necháme zatuhnúť.