🔔 Zľava 12 € nad 80 € - kód: ZLAVA12 🌟 Dnes garancia doručenia do Vianoc 🎄

Košík

(0)
Zavrieť

V košíku nemáte žiadny tovar.

Pekanové sušienky s čokoládou a karamelom

17. 9. | 9053× prečítané


Tiež milujete chuť pekanových orechov a pre mliečnu čokoládu by ste vstali aj o polnoci? Tak to si zamilujete recept na pekanové sušienky s čokoládou a karamelom! Pripravila ho pre vás Ivetka alias Gazdina a my z neho máme veľkú radosť. No povedzte, nechceli by ste sa tiež hneď zahryznúť do čerstvo upečených sušienok?

Zdieľať



Pekanové sušienky s čokoládou a karamelom
30 minút
16–20 kusov

Čo budete potrebovať?

Na sušienky:

Na ozdobu:

Postup

Najprv si nasekáme pekany nahrubo a ovsené vločky krátko rozmixujeme na jemnejšiu drť. Vždy je lepšie mať v sušienkach skôr menšie kúsky orechov – menej sa potom rozpadajú. Potom všetky suché ingrediencie zmiešame v miske.

Rozpustené vychladnuté maslo zmiešame s ryžovým sirupom a mandľovou pastou. Túto tekutú zmes vlejeme do misy so sypkými ingredienciami. Zmes prepracujeme lyžicou, aby sa všetko krásne prepojilo.

Potom si pripravíme plech vyložený papierom na pečenie, na ktorý budeme postupne klásť sušienky. Zo zmesi si v dlaniach vytvarujeme guličky zhruba o veľkosti pingpongovej loptičky. Položíme ich na plech a jemne ich roztlačíme. Použiť k tomu môžete napríklad polievkovú lyžicu. Sušienky potom ešte doformujeme prstami, aby boli cca 1 cm vysoké.

Nakoniec sušienky ozdobíme kúskami maslového karamelu. Odporúčame ich do sušienky ľahko vtlačiť.

Plech so sušienkami dáme do rúry predhriatej na 180 °C a pečieme asi 13 minút do chrumkava.

Horúce sušienky sú veľmi krehké a pri premiestňovaní by sa nám mohli rozpadnúť, preto ako sušienky zložíme z papiera na pečenie, necháme ich vychladnúť.

A potom už iba hurá na ne!

Fotky a recept: @gazdina

Načítám

Čítajte tiež

Pistáciové rožky

Pistáciové rožky

15.12.24 | 1386× prečítané

Ako rozpustiť čokoládu? Mrknite na prehľadný fotonávod

Ako rozpustiť čokoládu? Mrknite na prehľadný fotonávod

10.12.24 | 170889× prečítané | 6 minút

Páči sa Vám článok

Prihláste sa k odberu a dostávajte ďalšie zaujímavé články do e-mailu každý týždeň

Odoberať

Kam ďalej?

zavrieť

Prihlásenie pomocou e-mailu

Zabudli ste heslo?