45 minút
2–3 porcie
Čo budete potrebovať?
- 300 g predvarenej quinoi
- jedna malá tekvica
- 100 g balkánského syru
- lyofilizované provensálské korenie
- šťava z granátového jablka
- 2 lyžice olivového oleja
- lyofilizované granátové jablko
- šťava z polky citrónu
- pekanové orechy
- soľ, čierne korenie
Postup
Tekvicu si nakrájame na mesiačiky, osolíme podľa chuti, pokvapkáme olivovým olejom a posypeme provensálskym korením. Rúru predhrejeme na 180 °C a tekvicu necháme piecť asi 15 minút.
Medzitým si necháme variť quinou a pripravíme si zálievku. Šťavu z citróna a granátového jablka zmiešame s lyžičkou olivového oleja, osolíme a okoreníme. Stranou si nasekáme pekany a rozdrobíme alebo nakrájame balkánsky syr.
Upečenú tekvicu servírujeme s quinoovým šalátom s balkánskym syrom, pekanovými orechmi a lyofilizovaným granátovým jablkom. Všetko nakoniec dochutíme zálievkou a potom už stačí len mľaskať!