15 minút + odpočinok cez noc
1 porcia
Čo budete potrebovať?
- 40 g jemných ovsených vločiek
- 20 g chia semienok
- 250 g čerstvých jahôd
- 2–3 lyžice javorového sirupu
- 100 ml mandľového mlieka
- 1 lyžica brezového cukru
- pár kvapiek citrónovej šťavy
- vanilkový extrakt alebo aróma
- plátky mandlí
Postup
Zmiešame si vločky, chia semienka, zalejeme ich mandľovým mliekom a primiešame 100 gramov rozmixovaných jahôd. Na dochutenie pridáme pár kvapiek vanilkového extraktu (prípadne arómu). Vždy sa riaďte dávkovaním na obale. Každý vanilkový extrakt má inú silu!
Zmes dáme do uzatvárateľného pohára (napr. zaváračky) s objemom asi 500 ml a necháme cez noc uležať uzavreté v chladničke. Ďalší deň pridáme vrstvu zvyšných jahôd (asi 150 g), ktoré rozmixujeme s xylitolom a citrónovou šťavou. Pred podávaním ozdobíme puding kúskami jahôd a mandľovými lupienkami, ktoré si pre lepšiu chuť môžeme nasucho opražiť na panvici. Dobrú chuť!
Recept a foto: @laskave_varenie