120 minút
8–10 porcii
Čo budete na 1 roládu potrebovať?
Na tekvicovú roládu:
- 3 vajcia izbovej teploty
- 70 g hladkej pšeničnej múky
- 30 g múky z vlašských orechov
- 1 kávová lyžička kypriaceho prášku
- ½ kávovej lyžičky jedlej sódy
- štipka soli
- 1 kávová lyžička cejlónskej škorice
- 1 kávová lyžička perníkového korenia
- 160 g tekvicového pyré
- 150 g trstinového cukru
- 50 g krupicového cukru
Na krém:
- 50 g zmäknutého masla
- 200 g Lučiny
- 50 g práškového cukru
- 1 kávová lyžička vanilkovej pasty

Postup
Rúru predhrejeme na 180 stupňov – horný a spodný ohrev bez teplovzduchu.
Najprv si pripravíme piškótovú roládu. Oddelíme bielky od žĺtkov a bielky vyšľaháme do snehu. V jednej mise zmiešame hladkú múku, múku z vlašských orechov, kypriaci prášok, sódu, soľ, perníkové korenie a škoricu.
V druhej mise vymiešame spolu tekvicové pyré, žĺtky a oba cukry. Potom pridáme zmes múky a korenia a nakoniec opatrne vmiešame sneh.
Cesto potom vylejeme na plech vyložený papierom na pečenie a rozotrieme ho do všetkých strán. Vložíme do rúry na 18 minút.
Po vytiahnutí ihneď preklopíme plát cesta na čistú utierku a opatrne odlepíme papier na pečenie. Cesto z papiera môže ísť dole trochu horšie, dávajte teda pozor, nech sa nepotrhá.
Keď máme papier odstránený, spolu s utierkou zamotáme cesto do rolády a necháme cca 1 hodinu vychladnúť.
Zatiaľ čo nám tekvicová roláda chladne, pripravíme si krém. Povolené maslo vyšľaháme spolu s Lučinou, cukrom a vanilkovou pastou do jemného nadýchaného krému,
Roládu potrieme krémom a opäť zarolujeme. Potom hneď môžeme krájať na plátky a servírovať. Dobrú chuť!
Recept a foto: @_milluji_