Doprava zadarmo pri nákupe od 59 € s Balíkovo a zľava až 15 %? Vyberte si tú svoju:

10 % nad 59 € - kód ZLAVA10 🔸 12 % nad 79 € - kód ZLAVA12 🔸 15 % nad 99 € - kód ZLAVA15

Tekvicová roláda s vlašskými orechmi a cream cheese

8. 11. | 6353× prečítané


Máte radi rolády? A čo minirolády? Kateřina Jašková pre nás vykúzlila túto božiu tekvicovú roládu s nadýchaným krémom a vlašskými orechmi, aby ste mali čo maškrtiť k jesennej šálke kávy či čaju. Piškótová roláda s tekvicou krásne prežiari pochmúrne dni. Tak hurá na to!

Zdieľať



Tekvicová roláda s vlašskými orechmi a cream cheese
120 minút
8–10 porcii

Čo budete na 1 roládu potrebovať?

Na tekvicovú roládu:

  • 3 vajcia izbovej teploty
  • 70 g hladkej pšeničnej múky 
  • 30 g múky z vlašských orechov
  • 1 kávová lyžička kypriaceho prášku
  • ½ kávovej lyžičky jedlej sódy
  • štipka soli 
  • 1 kávová lyžička cejlónskej škorice
  • 1 kávová lyžička perníkového korenia
  • 160 g tekvicového pyré
  • 150 g trstinového cukru
  • 50 g krupicového cukru

Na krém:

  • 50 g zmäknutého masla
  • 200 g Lučiny
  • 50 g práškového cukru
  • 1 kávová lyžička vanilkovej pasty

Postup

Rúru predhrejeme na 180 stupňov – horný a spodný ohrev bez teplovzduchu.

Najprv si pripravíme piškótovú roládu. Oddelíme bielky od žĺtkov a bielky vyšľaháme do snehu. V jednej mise zmiešame hladkú múku, múku z vlašských orechov, kypriaci prášok, sódu, soľ, perníkové korenie a škoricu. 

V druhej mise vymiešame spolu tekvicové pyré, žĺtky a oba cukry. Potom pridáme zmes múky a korenia a nakoniec opatrne vmiešame sneh. 

Cesto potom vylejeme na plech vyložený papierom na pečenie a rozotrieme ho do všetkých strán. Vložíme do rúry na 18 minút. 

Po vytiahnutí ihneď preklopíme plát cesta na čistú utierku a opatrne odlepíme papier na pečenie. Cesto z papiera môže ísť dole trochu horšie, dávajte teda pozor, nech sa nepotrhá.

Keď máme papier odstránený, spolu s utierkou zamotáme cesto do rolády a necháme cca 1 hodinu vychladnúť.

Zatiaľ čo nám tekvicová roláda chladne, pripravíme si krém. Povolené maslo vyšľaháme spolu s Lučinou, cukrom a vanilkovou pastou do jemného nadýchaného krému,

Roládu potrieme krémom a opäť zarolujeme. Potom hneď môžeme krájať na plátky a servírovať. Dobrú chuť!

Recept a foto:  @_milluji_

Ozdobte svoje dezerty ako profesionál

Čítajte tiež

Páči sa Vám článok?

Prihláste sa k odberu a dostávajte ďalšie zaujímavé články do e-mailu každý týždeň

Odoberať

Kam ďalej?

Menu

zavrieť

Prihlásenie pomocou e-mailu

Zabudli ste heslo?