40 minút
12 lievancov
Čo budete potrebovať?
Na cesto na lievance:
- 200 g kyslého cmaru
- 1 stredne veľké jablko (100 až 120 g olúpaného jablka bez jadrovníka)
- 1 vajce
- 100 g jemných ovsených vločiek
- pol lyžičky mletej vanilky
- pol lyžičky kypriaceho prášku do pečiva
- 1 lyžica chia semienok
- kokosový olej na vyprážanie
Na ozdobu:
- čerstvé alebo lyofilizované ovocie
- raw kakaové bôby
- kúsky karamelu
- jedlé kvety
- obľúbené orechové maslo
Postup prípravy lievancov
Cmar, jablko, vajce, ovsené vločky, vanilku a kypriaci prášok rozmixujte na jemnú „kašovitú“ zmes a ak chcete, vmiešajte do cesta aj 1 lyžicu chia semienok. Ich pridaná hodnota spočíva hlavne v nutričnej náloži a výhodách pre zdravie nášho organizmu. Táto superpotravina sa jednoducho nezaprie.
V panvici na lievance potretej kokosovým olejom pozvoľna vyprážajte lievance z oboch strán dozlatista. Podávajte s čakankovým alebo javorovým sirupom, jogurtom, obľúbeným ovocím a orieškami alebo orieškovým maslom.
Ako múdro použiť superpotraviny?
Pomôžu podporiť imunitu a chrániť telo proti bacilom.
Chcete vyskúšať niečo netradičné? Skúste lievance z ovsených vločiek ozdobiť drvenými kakaovými bôbmi, kúskami karamelu alebo pestrofarebnými jedlými kvetmi. Stačí popustiť uzdu fantázii a na tanieri máte hotové umelecké dielo! Tak dobrú chuť.
Recept a foto: @zdrave_zivena