60 minút
cca 800 g
Čo budete potrebovať?
Na chlebíček:
- 150 g čerstvého špenátu
- 3 vajcia
- 120 g cmaru
- 80 g kokosového tuku
- 150 g celozrnnej špaldovej hladkej múky
- 150 g svetlej hladkej múky (špaldovej alebo pšeničnej)
- 1 lyžica pomarančového púdru
- 70 g pistácií
- 160 g xylitolu
- 1 kypriaci prášok do pečiva
- štipka soli
- formu na chlebíček alebo bábovku
Na dozdobenie:
Postup
Špenát operte a nechajte odkvapkať. Vytlačte z neho prebytočnú vodu a vložte do misy. Pridajte vajcia, cmar a premixujte. Vmiešajte rozpustený, vychladnutý kokosový tuk.
Vo vedľajšej mise premiešajte sypké ingrediencie – obe múky, pomarančový púder, najemno rozmixované pistácie, xylitol, kypriaci prášok a štipku soli. Do suchej zmesi zapracujte špenátovú zmes. Dobre premiešajte vareškou a potom prelejte do chlebíčkovej formy vyloženej papierom na pečenie. Uhlaďte vareškou. Špenátový chlebíček pečte v rúre vyhriatej na 170 ° C asi 50 minút.
Po upečení nechajte chlebíček chvíľu chladnúť vo forme, potom ho opatrne vyklepnite na mriežku a nechajte úplne vychladnúť.
Pred podávaním chlebíček polejte pistáciovým maslom, posypte nasekanými pistáciami, kokosovými lupienkami a ozdobte plátkami pomaranča.
Recept a foto: @zdrave_zivena