🔔 Zľava 12 € nad 80 € - kód: ZLAVA12 🌟 Dnes garancia doručenia do Vianoc 🎄

Košík

(0)
Zavrieť

V košíku nemáte žiadny tovar.

Karfiolové minipizze s bylinkovým pestom

4. 4. | 3091× prečítané


Dostali ste chuť na pizzu, ale nechce sa vám čakať, kým vykysne cesto? Alebo nemôžete jesť lepok, a tak na túto taliansku špecialitu len smutne pozeráte, zatiaľ čo sa vám zbiehajú sliny? Vyskúšajte karfiolovú pizzu! Budete prekvapení, ako výborne tento bezlepkový variant chutí. Karfiolové mini pizze, ktoré pre vás pripravila Marťa, poslúžia aj ako netradičné jednohubky pre návštevu. Tak ideme na to!

Zdieľať



Karfiolové minipizze s bylinkovým pestom
30 minút 
+ 35 min pečenia
6 kúskov
bez lepku

Čo budete potrebovať?

Na korpus:

Na pesto:

  • 2 väčšie hrste čerstvej bazalky (30 g)
  • 20 g píniových orieškov
  • 1 menší strúčik cesnaku
  • 70 g olivového oleja
  • 15 g nastrúhaného parmezánu
  • štipku soli

Na ozdobu:

Postup

Karfiol rozoberte na menšie ružičky, vložte do mixéra a nasekajte najemno. Preložte do misy a premiešajte s vajcami, mandľovou múkou, lahôdkovým droždím, chia semienkami a väčšou štipkou soli. Nechajte 15 minút odstáť.

Plech vyložte papierom na pečenie. Z karfiolového cesta pomocou lyžice rozotrite na plech 6 rovnako veľkých koliesok hrubých asi 1–1,5 cm. Pečte pri 200 °C 17–20 minút.

Než sa upečú korpusy, pripravte bazalkové pesto.Bazalku, píniové oriešky, cesnak a olej spoločne rozmixujte. Pridajte parmezán a štipku soli a len trošku premiešajte. Pokiaľ chcete chuť píniových semienok zvýrazniť, nasucho ich opečte na panvici a nechajte vychladnúť.

Ako na domáce bylinkové pesto krok za krokom

Zo špargle odstráňte tvrdšie konce a škrabkou nastrúhajte na tenké plátky. Hlavičky nechajte vcelku. Sušené paradajky nakrájajte nadrobno.

Predpečené korpusy vyberte z rúry. Rúru stlmte na 180 °C. Každý potrite asi dvoma lyžičkami ricotty, lyžičkou pesta a obložte špargľou. Posypte sušenými paradajkami. Vráťte do rúry a pečte 13–15 minút.

Píniové oriešky opečte nasucho. Karfiolové pizze pred podávaním posypte semienkami, okoreňte čerstvo mletým čiernym korením a ozdobte čerstvými bylinkami.

Zvyšné pesto uzavrite do pohára a uložte do chladničky, kde vám vydrží najmenej týždeň. Podľa potreby môžete pesto zriediť olivovým olejom.

Recept a foto:  @zdrave_zivena

Na kvalite ingrediencií záleží

Čítajte tiež

Pistáciové rožky

Pistáciové rožky

15.12.24 | 1395× prečítané

Ako rozpustiť čokoládu? Mrknite na prehľadný fotonávod

Ako rozpustiť čokoládu? Mrknite na prehľadný fotonávod

10.12.24 | 170949× prečítané | 6 minút

Páči sa Vám článok

Prihláste sa k odberu a dostávajte ďalšie zaujímavé články do e-mailu každý týždeň

Odoberať

Kam ďalej?

zavrieť

Prihlásenie pomocou e-mailu

Zabudli ste heslo?