10 minút + tuhnutie
3–5 porcií
Čo budete potrebovať?
- 500 g gréckeho jogurtu (plnotučný)
- 2 lyžice medu
- 100 g drviny lyofilizovaného ovocia
Postup
Recept je veľmi jednoduchý a do postupu prípravy se radi zapoja aj deti. Stačiť vám bude mixér a nádoba na zmrzlinu. Môžete použiť formu na pečenie alebo dózičku vhodnú do mrazničky.
Jogurt môžete ochutiť podľa vlastnej fantázie! My odporúčame drvinu z lyofilizovaného ovocia. Tá si totiž vďaka sušeniu mrazom uchovala svoju chuť, farbu aj vitamíny. A čo je perfektné: Jogurt bude vďaka lyofilizovanému ovociu aj po zamrazení krásne krémový. Pri požití čerstvého ovocia by vám ho mohla značne nariediť šťava.
Miša jogurt dochutila MYXom Smoothie, vy ale pokojne môžete vybrať iný MYX, alebo do jogurtu primiešať drvinu z vášho obľúbeného druhu ovocia – čo hovoríte na poctivú mangovú, jahodovú, alebo malinovú zmrzlinu? Deti potom určite poteší mrazený jogurt s príchuťou dračieho ovocia, ktoré zmrzlinu zafarbí na sýto ružovú.
Už máte vybranú príchuť? Poďme sa pustiť do prípravy!
- Med, ⅔ drviny a jogurt spoločne rozmixujeme, aby sa všetky ingrediencie pekne spojili.
- Prelejeme do nádoby a dáme do mrazničky zatuhnúť aspoň na 4 hodiny.
- Pred podávaním jogurt ešte raz rozmixujeme, aby bol krásne hladký. Pokiaľ budete jogurt mraziť cez noc, môže byť už veľmi tuhý. V tomto prípade ho pred mixovaním nechajte chvíľu povoliť.
- Rozmixovaný jogurt naservírujeme do misiek, ozdobíme zvyškom lyofilizovanej drviny (a podľa chuti medom) a ihneď podávame.
Recept a foto: @michaela_foodphoto