🍍 20 % na LYO OVOCIE s kódom: CHRUMKNITO20 🥭

Košík

(0)
Zavrieť

V košíku nemáte žiadny tovar.

Mrazený jogurt s lyo ovocím

13. 6. | 6848× prečítané


Mrazený jogurt, jogurtová zmrzlina alebo frogurt. Nech už túto pochúťku budete nazývať akokoľvek, jedno je isté: Chutiť bude vždy výborne! Náš recept vás navedie na to, ako si mrazený jogurt ľahko pripraviť doma tak, aby mal krásne krémovú konzistenciu. Naša tajná prísada? Lyofilizované ovocie! Nepúšťa totiž šťavu, takže v jogurte nevzniknú kryštáliky ľadu. Tak poďme na to.

Zdieľať



Mrazený jogurt s lyo ovocím
10 minút + tuhnutie
3–5 porcií

Čo budete potrebovať?

  • 500 g gréckeho jogurtu (plnotučný)
  • 2 lyžice medu
  • 100 g drviny lyofilizovaného ovocia

Postup

Recept je veľmi jednoduchý a do postupu prípravy se radi zapoja aj deti. Stačiť vám bude mixér a nádoba na zmrzlinu. Môžete použiť formu na pečenie alebo dózičku vhodnú do mrazničky.

Jogurt môžete ochutiť podľa vlastnej fantázie! My odporúčame drvinu z lyofilizovaného ovocia. Tá si totiž vďaka sušeniu mrazom uchovala svoju chuť, farbu aj vitamíny. A čo je perfektné: Jogurt bude vďaka lyofilizovanému ovociu aj po zamrazení krásne krémový. Pri požití čerstvého ovocia by vám ho mohla značne nariediť šťava. 

Miša jogurt dochutila MYXom Smoothie, vy ale pokojne môžete vybrať iný MYX, alebo do jogurtu primiešať drvinu z vášho obľúbeného druhu ovocia – čo hovoríte na poctivú mangovú, jahodovú, alebo malinovú zmrzlinu? Deti potom určite poteší mrazený jogurt s príchuťou dračieho ovocia, ktoré zmrzlinu zafarbí na sýto ružovú.

Už máte vybranú príchuť? Poďme sa pustiť do prípravy!

  1. Med, ⅔ drviny a jogurt spoločne rozmixujeme, aby sa všetky ingrediencie pekne spojili. 
  2. Prelejeme do nádoby a dáme do mrazničky zatuhnúť aspoň na 4 hodiny
  3. Pred podávaním jogurt ešte raz rozmixujeme, aby bol krásne hladký. Pokiaľ budete jogurt mraziť cez noc, môže byť už veľmi tuhý. V tomto prípade ho pred mixovaním nechajte chvíľu povoliť.
  4. Rozmixovaný jogurt naservírujeme do misiek, ozdobíme zvyškom lyofilizovanej drviny (a podľa chuti medom) a ihneď podávame.

Recept a foto:  @michaela_foodphoto

Čím ochutíte svoj mrazený jogurt?

Čítajte tiež

Páči sa Vám článok

Prihláste sa k odberu a dostávajte ďalšie zaujímavé články do e-mailu každý týždeň

Odoberať

Kam ďalej?

zavrieť

Prihlásenie pomocou e-mailu

Zabudli ste heslo?