40 minút
1 plech
Čo budete potrebovať?
- 50 g ľanového semienka
- 40 g sezamu (bieleho lúpaného)
- 20 g lúpaného konopného semienka
- 20 g tekvicového semienka
- 50 g špaldovej múky
- 100 g vody
- 3 lyžice olivového oleja
- soľ a bylinky podľa chuti
Postup
Rúru predohrejeme na 160 stupňov. Semienka, vodu a olivový olej zmiešame dohromady a necháme 15 minút odležať, aby semienka stihli natiahnuť vodu a napučať. Podľa chuti môžete zmes osoliť alebo okoreniť obľúbenými bylinkami. Skvele sa k semienkam bude hodiť napríklad sušený rozmarín.
Plech vyložíme papierom na pečenie a zmes naň tenkou vrstvou natrieme.
Pečieme v predhriatej rúre na 160 stupňov asi 30 minút. Akonáhle budú semienka zlatisté, krekry sú hotové. Po vychladnutí krekry nakrájame ostrým nožom na štvorčeky alebo jednoducho nalámeme.
Hotové krekry môžete servírovať k syrom, obľúbenému dipu alebo chrumkať pri televízii namiesto nezdravých chipsov.
Recept a foto: @michaela_foodphoto