Ingrediencie
- 300 g špaldovej múky
- 200 g masla
- 40 g pistáciovej pasty
- 2 žĺtky
- 90 g práškového cukru
- 80 g rozmixovaných pistácií
Na ozdobu
Postup
Pistácie sú jedny z najobľúbenejších orechov na svete a tieto rožteky sa môžu jednoducho stať vašim najobľúbenejším cukrovinkám.
Všetky suroviny zmiešame v cesto, ktoré zabalíme a uložíme najlepšie cez noc do chladničky.
Potom tvarujeme rožky a pečieme na 160 °C cca 14 minút. Je dobré si brať z chladničky cesto po menších častiach, aby nám teplom veľmi nemäklo. S mäkším cestom by sa nám horšie pracovalo.
Po upečení necháme vychladnúť na plechu.
Nakoniec zmočíme konce v rozpustenej čokoláde a posypeme nasekanými pistáciami. Ako správne rozpustiť čokoládu sme pre vás už spísali skôr. Čokoládu vyberte podľa chuti. Bude to horká, mliečna, biela alebo zaexperimentujete s ružovou ruby čokoládou?
Nakoniec dáme rožky vychladiť, aby čokoláda pekne stuhla.