Klíčite? 🌱 S nami teraz môžete klíčiť s 15% zľavou a DOPRAVOU do všetkých výdajní LEN za 1,2 € 🚚

Perníčková ovsená kaša s pečenými hruškami

3. 1. | 1379× prečítané


Ako začať nový rok zdravo a pritom si užiť posledný závan vianočnej atmosféry? S ovsenou kašou s perníkovým korením a pečenými hruškami to ide ľahko! Tieto raňajky spájajú vôňu Vianoc s ľahkosťou a nutričnou hodnotou, ktorá vás skvele naštartuje na celý deň.

Zdieľať



Perníčková ovsená kaša s pečenými hruškami

Ovsená kaša je perfektnou voľbou pre každého, kto chce začať deň zdravo. Obsahuje množstvo vlákniny, ktorá zasýti, stabilizuje hladinu cukru v krvi a podporí zdravé trávenie. Navyše je jednoduchá na prípravu a ponúka nekonečné možnosti obmien.

V tejto variante sme ju doladili voňavým perníkovým korením a sladkými pečenými hruškami, ktoré kaši dodajú šťavnatosť a prirodzenú sladkosť. Pripravte si jednoduché a zdravé raňajky, ktoré vás zahreje a vykúzlia úsmev hneď ráno!

Perníčková ovsená kaša je ideálna januárová raňajky - zdravé raňajky s vianočnou vôňou.

Ingrediencie na 1 porciu

  • ½ hrnčeka jemných ovsených vločiek (cca 45 g)
  • 1 hrnček tekutiny - (rastlinné) mlieko, príp. zriedené mlieko vodou (cca 230 ml)
  • ¼ lyžičky perníkového korenia
  • ½ lyžičky vanilkovej pasty
  • ½ menšie hrušky
  • javorový sirup
  • mletá škorica
  • jogurt
  • pekanové orechy
  • zrniečka granátového jablka (ak nemáte čerstvé, máme lyofilizované)

Postup

Najprv si hrušku nakrájajte na plátky. Položte na plech vyložený papierom na pečenie. Potrite javorovým sirupom a zľahka poprášte škoricou. Pečte na 200°C 15 minút.

Potom nasypte ovsené vločky do rajnice a zalejte tekutinou podľa vášho výberu. Pridajte perníkové korenie a vanilkovú pastu a varte 2 – 3 minúty. Priklopené nechajte 10 minút dôjsť.

Kašu premiešajte a preložte do misky. Ozdobte jogurtom, upečenou hruškou, orechmi a granátovým jablkom.

Dobrú chuť!

Aj zdravé raňajky môžu byť farbené, voňavé a chutné!

Čítajte tiež

Brownies cupcakes s malinovým krémom

Brownies cupcakes s malinovým krémom

31.01.25 | 14905× prečítané

Malinové makrónky

Malinové makrónky

17.01.25 | 14437× prečítané

Páči sa Vám článok

Prihláste sa k odberu a dostávajte ďalšie zaujímavé články do e-mailu každý týždeň

Odoberať

Kam ďalej?

Ako na klíčenie?

Ako na klíčenie?

03.02.25 | 77205× prečítané | 8 minút

Brownies cupcakes s malinovým krémom

Brownies cupcakes s malinovým krémom

31.01.25 | 14905× prečítané

Prečo si určite zamilujete ovocné tyčinky Sergio?
Nedostatok selénu? Para orechy ho vyriešia raz dva!

Nedostatok selénu? Para orechy ho vyriešia raz dva!

23.01.25 | 26668× prečítané | 4 minúty

Antioxidanty: Superhrdinovia pre vaše zdravie

Antioxidanty: Superhrdinovia pre vaše zdravie

20.01.25 | 18430× prečítané | 3 minúty

Malinové makrónky

Malinové makrónky

17.01.25 | 14437× prečítané

Ako využiť mrazom sušené ovocie a zeleninu: 10 tipov na každý deň
Ako skladovať potraviny sušené mrazom

Ako skladovať potraviny sušené mrazom

14.01.25 | 28272× prečítané | 5 minút

Lyofilizácia

Lyofilizácia

13.01.25 | 53662× prečítané | 4 minúty

Vláknina v potravinách: Kde ju hľadať a prečo?

Vláknina v potravinách: Kde ju hľadať a prečo?

03.01.25 | 112092× prečítané | 5 minút

Menu

zavrieť

Prihlásenie pomocou e-mailu

Zabudli ste heslo?