Ovsená kaša je perfektnou voľbou pre každého, kto chce začať deň zdravo. Obsahuje množstvo vlákniny, ktorá zasýti, stabilizuje hladinu cukru v krvi a podporí zdravé trávenie. Navyše je jednoduchá na prípravu a ponúka nekonečné možnosti obmien.
V tejto variante sme ju doladili voňavým perníkovým korením a sladkými pečenými hruškami, ktoré kaši dodajú šťavnatosť a prirodzenú sladkosť. Pripravte si jednoduché a zdravé raňajky, ktoré vás zahreje a vykúzlia úsmev hneď ráno!
Ingrediencie na 1 porciu
- ½ hrnčeka jemných ovsených vločiek (cca 45 g)
- 1 hrnček tekutiny - (rastlinné) mlieko, príp. zriedené mlieko vodou (cca 230 ml)
- ¼ lyžičky perníkového korenia
- ½ lyžičky vanilkovej pasty
- ½ menšie hrušky
- javorový sirup
- mletá škorica
- jogurt
- pekanové orechy
- zrniečka granátového jablka (ak nemáte čerstvé, máme lyofilizované)
Postup
Najprv si hrušku nakrájajte na plátky. Položte na plech vyložený papierom na pečenie. Potrite javorovým sirupom a zľahka poprášte škoricou. Pečte na 200°C 15 minút.
Potom nasypte ovsené vločky do rajnice a zalejte tekutinou podľa vášho výberu. Pridajte perníkové korenie a vanilkovú pastu a varte 2 – 3 minúty. Priklopené nechajte 10 minút dôjsť.
Kašu premiešajte a preložte do misky. Ozdobte jogurtom, upečenou hruškou, orechmi a granátovým jablkom.
Dobrú chuť!