Získajú si aj vaše 💖 naše srdcovky? Vyskúšajte ich s 20% zľavou pri nákupe nad 59,9 € s kódom: SRD20 💕

Uchvátila vás dubajská čokoláda? Máme pre vás dubajský dezert!

23. 4. | 51× prečítané


Chrumkavý, zároveň šťavnatý a úplne neodolateľný! Dubajský dezert s jahodami je nová sladká závislosť, ktorú si zamilujete po prvom súste. Sladký luxus inšpirovaný arabskou dubajskou čokoládou pripravený za 10 minút.

Zdieľať



Uchvátila vás dubajská čokoláda? Máme pre vás dubajský dezert!

Už ste ochutnali dubajskú čokoládu? Pripravte sa na dezert, ktorý chutí ako luxusná dovolenka! Chrumkavý kadaiyf na masle, pistáciový krém, zamatová čokoláda a čerstvé jahody. Dokonalá kombinácia chutí a textúr, ktorá vás prenesie rovno do teplých krajov. A čo je najlepšie? Máte ho hotový za 10 minút.

Ingrediencie

Neodolateľný dezert, dezert, ktorý chutí ako luxusná dovolenka!

Postup

  1. Opražte kadaiyf – na panvičke rozpustite maslo a pridajte kadaiyf a restujte do zlatista a chrumkava.
  2. Pripravte čokoládovú polevu – vo vodnom kúpeli alebo v mikrovlnke rozpustite čokoládu s kúskom masla. Podrobný návod, ako rozpustiť čokoládu, sme pre vás spísali už skôr.
  3. Pripravte si pistácie - blanšírované si nechajte na ozdobu, zvyšok nahrubo nasekajte.
  4. Namiešajte chrumkavú zmes - opražený kadaiyf zmiešajte s pistáciovým krémom, nasekanými pistáciami a trochou tahini.
  5. Vrstvite – začnite vrstvou čerstvých jahôd, pokračujte pistáciovou zmesou, zalejte čokoládou a opakujte, kým nebude pohár plný.
  6. Ozdobte – navrch posypte nasekanými blanšírovanými pistáciami a podávajte s úsmevom!

Video recept

Mrknite aj na video recept na našom Instagrame - ukážeme vám, ako tento dubajský dezert vykúzliť krok za krokom!

💡 Tip od nás

Ak ste nezohnali kadaiyf, skúste pistáciovú zmes nahradiť pistáciovým krémom s príchuťou dubajskej čokolády. Tento proteínový krém je dokonca bez lepku (chrumkou v ňom ryžové guličky) a s alternatívnym sladidlom, takže poteší všetky maškrtné jazýčky.

Ochutnajte dubajskú čokoládu

Čítajte tiež

Páči sa Vám článok?

Prihláste sa k odberu a dostávajte ďalšie zaujímavé články do e-mailu každý týždeň

Odoberať

Kam ďalej?

Menu

zavrieť

Prihlásenie pomocou e-mailu

Zabudli ste heslo?