11.10.24 | 21844× prečítané | 2 minúty
Čučoriedky lyofilizované prášok
Nechoď pre nás až do lesa, stačí zájsť k nám, do Světa plodů. Rozdrvili nás na prach, ale našu chuť to nezmenilo, neboj! Zamiešaj nás do krému na torte a návšteva sa Ti zaručene odvďačí, na to sa spoľahni!
- 100% ovocie
- prírodné farbivo
- prírodný antioxidant
Čučoriedky lyofilizované prášok
Informácie o produkte
Vzali sme lyofilizované kanadské čučoriedky a rozdrvil ich na jemný prášok. Ten je plný intenzívnej čučoriedkovej chuti i vitamínov a minerálov, ktoré vďaka šetrnému sušeniu mrazom zostali zachované. Má skvelé farbiace schopnosti. Vašim cukrárskym krémom dodá fialovú farbu aj čučoriedkovú chuť. Na rozdiel od čerstvých čučoriedok však nezmení ich konzistenciu. Prášok sa skvele vyníma aj v jogurtoch a smoothies. Vychutnajte si rovnakú kvalitu v zime aj v lete!

TOP informácie o prášku
- Je skvelým prírodným farbivom.
- Pôsobí ako prírodný antioxidant.
- Je bohatý na železo a draslík.
- Draslík prispieva normálnej činnosti svalov a nervovej sústavy.
- Železo prispieva normálnej funkcii imunitného systému a tvorbe červených krviniek.
- Vďaka lyofilizácii sú v prášku takmer rovnaké živiny ako v čerstvých čučoriedkach.
Poznámka nákupcu
„Ovocný prášok nie je iba farbivo alebo dochucovadlo. Balenie tohto produktu má rovnakú hodnotu, ako rovnako veľké balenia mrazom sušených plodov. Akoto? Pretože sme 100 g ovocia vzali a rozmixovali ho na prach. Žiadne aditíva, žiadne konzervanty, žiadne cukry navyše, ani prímesi – len 100 g čistého ovocného prášku so všetkými živinami a vitamínmi. Nie vždy si môžete jogurt obohatiť čerstvým ovocím kvôli sezónnosti alebo ochutiť krém do torty tak, aby vám kvôli ovocnej zložke nezmenil textúru a konzistenciu. Do jogurtu, do torty, do bábovky, do kaše, do smoothie alebo ako dekoráciu jedál. Prášky farbia podľa druhu ovocia a sily ich prírodného pigmentu. Je to bez práce, odpadu, zbytočných konzervantov a nekazí sa, na rozdiel od ovocných štiav a pyré.“
Ako sa čučoriedky sušia mrazom?
Lyofilizácia čiže sušenie mrazom je metóda založená na sublimácii zmrznutej vody pri nízkej teplote a tlaku. Práve v takých kontrolovaných podmienkach prestupuje voda z pevného skupenstva (ľadu) priamo do plynného (para), bez toho aby došlo k premene na fázu kvapalnú (voda). Preto sa suroviny hlboko mrazia pri teplotách -55 až -100 °C a pri tlaku o niekoľko stoviek pascalov nižším, než je ten normálny – atmosférický. Keby sme pri sušení nezabezpečili dostatočne nízky tlak, dopadlo by to rovnako, ako by sme suroviny varili pri 100 °C – výsledný produkt by sa pripálil a stratil všetky vlastnosti, vďaka ktorým je tak jedinečný. Po lyofilizácii sa čučoriedky melú na jemný prášok.

Zaujímavosti a recepty
Recenzia nakupujúceho
Vynikajúce
Pôvodne vložené k Dračie ovocie lyofilizované prášok
Recenzie návštevníka
Odporúčam.
Pôvodne vložené k Dračie ovocie lyofilizované prášok
Základné špecifikácie
- Zloženie Borůvky lyofilizovaný prášek
- Surovina Čučoriedka
- Spracovanie Prášok
- Alergény Alergény sú vyznačené podčiarknutím. Môže obsahovať stopy arašidov a iných orechov, sezamu, sušeného mlieka, lepku a SO₂.
- Krajina pôvodu Německo/Čína
- Skladovanie Skladujte v chlade, suchu a tme. Chráňte pred priamym slnečným žiarením.
- Balenie znovuuzatvárateľné ZIP vrecko
- Veľkosť 0–2 mm
- Úprava prášok
- Typ sušenia mrazem (lyofilizace)
Makroživiny na 100 g
- Energetická hodnota na 100 g 1499 kJ / 354 kcal
- Tuky 2,4 g
- z toho nasýtené mastné kyseliny 1,1 g
- Sacharidy 80,2 g
- z toho cukry 71,7 g
- Vláknina 2,9 g
- Bielkoviny 1 g
- Soľ 0,02 g
Hodnotenie našich zákazníkov
Recenzia nakupujúceho
Vynikajúce
Pôvodne vložené k Dračie ovocie lyofilizované prášok
Recenzie návštevníka
Odporúčam.
Pôvodne vložené k Dračie ovocie lyofilizované prášok
Recenzia nakupujúceho heureka.cz
Trochu nevýraznésle jinak ok
Nevýrazné maliny jsou lepší
Pôvodne vložené k Jahody lyofilizované prášok