11.10.24 | 21844× prečítané | 2 minúty
Kakaové maslo kúsky
Kakao, kakaové bôby, kakaová hmota. Ale čo také kakaové maslo? Veľmi sa o mne nehovorí, a pritom som poriadny frajer s jemnou dušou a krémovou konzistenciou. Vykúzlim nielen horúcu čokoládu, ale vynikám aj pri varení či vyprážaní. Uvidíš, že neexistuje nič, čo by som nedokázal!
- 100% kakaové maslo
- prvotriedna kvalita z Talianska
- vhodné na prípravu horúcej čokolády
Alternatívne produkty z kategórie Varenie a pečenie:
Kakaové maslo kúsky
Informácie o produkte
Milujete vôňu horúcej čokolády a jej nezameniteľne krémovú konzistenciu? Tak sa na chvíľu zastavte, usaďte sa a užite si jej lahodnú chuť plnými dúškami vďaka nášmu kakaovému maslu. Praktické kúsky nášho kakaového masla sa ľahko a rýchlo rozpúšťajú, preto sú vhodné nielen na prípravu horúcej čokolády, ale svoje využitie nájdu aj pri pečení, varení, vyprážaní, a dokonca pri výrobe domácej kozmetiky. Kakaové maslo vzniká lisovaním rozdrvených kakaových bôbov a je jednou zo základných surovín na výrobu čokolády.
TOP informácie o kakaovom masle
- Jedná sa o 100% kakaové maslo bez aditív.
- Obsahuje veľké množstvo antioxidantov a je bohaté na vitamín E.
- Praktické kúsky sú ideálne na výrobu horúcej čokolády.
- Neobsahuje cholesterol.
- Vďaka jeho zvláčňujúcim účinkom ho možno využiť pri výrobe kozmetiky.
Ako sa získava kakaové maslo?
Kakaovníky sa oberajú väčšinou dvakrát ročne. Plody sú pripravené na zber, keď sú žlté alebo červené. Po zbere sa bôby ručne lúskajú a následne fermentujú. Fermentáciou dochádza k biologickým zmenám, znižuje sa trpká chuť a vzniká červenohnedá farba. Bôby sa ďalej sušia a pražia. Pražením získavajú čokoládovú farbu a arómu. Alkalizujú sa, aby sa zlepšili ich chuťové vlastnosti a ľahšie sa získavalo maslo. Bôby sa ďalej môžu ešte drviť. Očistené pražené bôby sa dostávajú na mleciu linku, kde sa okrem mletia zahrievajú a vzniká hnedá polotekutá kakaová hmota. Vzniknutá kakaová hmota má vo výrobnom procese dve cesty. Jedna ako základná surovina na výrobu čokolád, druhá na výrobu kakaového prášku a masla. Vzniknutá hmota sa lisuje v hydraulických lisoch pri teplote 90–100 °C. Pri tomto procese sa oddeľujú dve zložky: kakaové maslo a kakaové pokrutiny.
Zaujímavosti a recepty
Recenzie návštevníka
Jsem velmi spokojená,a děkuji i za malý dárek.
Pôvodne vložené k Kakaové maslo zlomky
Základné špecifikácie
Kompletná špecifikácia ku stiahnutiu tu- Zloženie kakaové maslo
- Surovina Maslo a hmota
- Diéta Bez laktózy, Bez lepku, Vegan, Vhodné pre diabetikov, LCHF
- Spracovanie Kôstky
- Alergény Alergény sú vyznačené podčiarknutím. Môže obsahovať stopy arašidov a iných orechov, sezamu, sušeného mlieka, lepku a SO₂.
- Krajina pôvodu Taliansko
- Skladovanie Skladujte v chlade, suchu a tme. Chráňte pred priamym slnečným žiarením.
- Úprava kúsky
Makroživiny na 100 g
- Energetická hodnota na 100 g 3700 kJ / 900 kcal
- Tuky 100 g
- z toho nasýtené mastné kyseliny 60 g
- Sacharidy 0 g
- z toho cukry 0 g
- Vláknina 0 g
- Bielkoviny 0 g
- Soľ 0 g
Hodnotenie našich zákazníkov
Recenzie návštevníka
Jsem velmi spokojená,a děkuji i za malý dárek.
Pôvodne vložené k Kakaové maslo zlomky