11.10.24 | 21843× prečítané | 2 minúty
Kakaový prášok svetlo hnedý Van Houten
Dokonalý kuchynský pomocník sa hlási do služby. Pomôžem Ti pri príprave jedál i nápojov. Keď chceš len štipku horkosti kakaa, farbičku tak akurát, ale vône až po plafón, tak som tu pre Teba!
- 100% kakaový prášok z kakaových bôbov
- plný antioxidantov
- nealkalizovaný prášok
Alternatívne produkty z kategórie Varenie a pečenie:
Kakaový prášok svetlo hnedý Van Houten (natural light brown)
Informácie o produkte
Prinášame Vám kakaový prášok, ktorý sa spracováva vo Francúzsku podľa tradičnej receptúry pána Van Houtena. Ten v roku 1828 prišiel s prelomovým spracovaním kakaového prášku (vertikálne lisovanie). Prášok neprešiel procesom alkalizácia, je preto viac horký a zachoval si krásnu svetlo hnedú farbu. Použite ho na prípravu dezertov, poliev, zmrzliny či horúcich nápojov. Hnedá prírodná farba sa vo vašich dobrotách nestratí.
TOP informácie o kakaovom prášku
- Theobrama cacao – latinský názov kakaovníku znamená jedlo bohov.
- 100% kakaový prášok.
- Kakao pôsobí ako prírodný antioxidant.
- Obsahuje 10–12 % kakaového masla.
- Bol vyrobený špeciálnou technológiou vo Francúzsku.
Ako sa získava kakaový prášok?
Kakaovníky sa zbierajú väčšinou dvakrát ročne. Keď sú plody žlté alebo červené, sú pripravené na zber. Po zbere sa bôby ručne lúskajú a následne fermentujú. Fermentáciou dochádza k biologickým zmenám, znižuje sa trpká chuť a vzniká červenohnedá farba. Bôby sa ďalej sušia a pražia. Pražením získavajú čokoládovú farbu a arómu, alkalizujú sa (odkysľujú) aby sa zlepšili ich chuťové vlastnosti a ľahšie sa získavalo maslo. Bôby sa ďalej môžu ešte drviť. Očistené pražené bôby sa dostávajú na mleciu linku, kde sa okrem mletia zahrievajú a vzniká hnedá polotekutá kakaová hmota. Táto hmota má vo výrobnom procese dve cesty. Jedna ako základná surovina pre výrobu čokolád, druhá na výrobu kakaového prášku a masla. Vzniknutá hmota sa lisuje v hydraulických lisoch pri teplote 90–100 °C. Pri tomto procese sa oddeľujú dve zložky – kakaové maslo a kakaové pokrutiny. Následne sa vzniknuté pokrutiny melú na kakaový prášok.
Zaujímavosti a recepty
Recenzia nakupujúceho heureka.cz
Velmi, ale velmi tmavé kakao, má trochu jinou chuť a obarví opravdu na černo.....Zatím použito jen na pečení.
Pôvodne vložené k Kakaový prášok čierny Van Houten
Recenzia nakupujúceho heureka.cz
Vyzkoušela jsem poprvé tento produkt a jsem spokojená.
Pôvodne vložené k Kakaový prášok
Základné špecifikácie
- Zloženie kakaový prášok so zníženým obsahom tuku
- Surovina Kakao
- Diéta Bez laktózy, Bez lepku, Vegan
- Spracovanie Nealkalizované
- Farba Hnedá
- Alergény Alergény sú vyznačené podčiarknutím. Môže obsahovať stopy arašidov a iných orechov, sezamu, sušeného mlieka, lepku a SO₂.
- Krajina pôvodu Francúzsko
- Skladovanie Skladujte v chlade, suchu a tme. Chráňte pred priamym slnečným žiarením.
- Balenie plastové vrecko
- Úprava prášok
Makroživiny na 100 g
- Energetická hodnota na 100 g 1313 kJ / 314 kcal
- Tuky 11 g
- z toho nasýtené mastné kyseliny 6,6 g
- Sacharidy 10,8 g
- z toho cukry 0,5 g
- Vláknina 36 g
- Bielkoviny 22,7 g
- Soľ 0,05 g
Hodnotenie našich zákazníkov
Recenzia nakupujúceho heureka.cz
Velmi, ale velmi tmavé kakao, má trochu jinou chuť a obarví opravdu na černo.....Zatím použito jen na pečení.
Pôvodne vložené k Kakaový prášok čierny Van Houten
Recenzia nakupujúceho heureka.cz
Vyzkoušela jsem poprvé tento produkt a jsem spokojená.
Pôvodne vložené k Kakaový prášok
Recenzia nakupujúceho heureka.cz
Kvalitní výroba vlastní čokolády
Pôvodne vložené k Kakaový prášok