11.10.24 | 21843× prečítané | 2 minúty
Lieskové orechy vo vanilkovej kruste
Že sme vďaka praženiu voňavejšie než kedy predtým už určite vieš, ale tá krusta s vanilkou nás vystrelila ešte o level vyššie – sme teraz chrumkavejšie, sladšie a tak voňavé, že nás z hlavy len tak nevyženieš!
Lieskové orechy vo vanilkovej kruste
Informácie o produkte
Tieto lieskové orechy nie sú len také obyčajné. Ich vanilková krusta im dodáva špeciálnu chuť a chrumkavosť. V kine nimi zaručene nahneváte nejedného návštevníka, a to nielen zvučným chrúmaním, ale predovšetkým výraznou vanilkovou arómou. Pri výrobe boli orechy ponorené do vanilkového kúpeľa a následne sme ich pekne spoločne opražili. Chuť vanilky sa preto nadobro zmiešala s chuťou orechu a vycmúľať ju bude náročné.
TOP informácie o lieskových orechoch vo vanilkovej kruste
- Lieskové orechy sú plodmi liesky obyčajnej.
- Obsiahnuté mononenasýtené kyseliny pomáhajú odbúravať škodlivý LDL cholesterol.
- Skladujú sa v škrupine, kedy je trvanlivosť dlhšia a postupne sa niekoľko mesiacov lúpu a triedia.
- Vysoký obsah horčíka pomáha znižovať krvný tlak.
- Korene vanilky siahajú až do Strednej Ameriky, pestuje sa tiež na Madagaskare.
Ako sa spracovávajú lieskové orechy?
Lieskové orechy patria do skupiny škrupinového ovocia, a to z dôvodu, že sú plodmi liesky obyčajnej. Lieskové orechy majú hladkú tvrdú škrupinku, ktorú je naozaj ťažké rozbiť. Pre jeden zo šikovných domácich spôsobov potrebujete sieťku, drevené denko a palicu na mäso. Orechy nasypete do sieťky, preložíte denkom a palicou zvrchu jemne pobúchate. Lieskové orechy tak ostanú v celku a neporiadok bezpečne v sieťke. Blanšírovanie orechov sa spája s vysokými avšak suchými teplotami. Orechy je nutné po dobu niekoľkých minút opekať, tým šupka povolí a zmäkne. Následne sa trením textíliou šupky z orechov odstránia.
Zaujímavosti a recepty
Recenzie návštevníka
Překvapilo mě, že chutnají jako Toffifee. Jsou sice méně sladké, ale chutnají mi dokonce víc.
Pôvodne vložené k Lieskové orechy v karamelovej čokoláde
Recenzie návštevníka
Tak tohle je za mě úplná pecka! Chutnají i kolegům v práci a teď jsme na nich závislí všichni :D
Pôvodne vložené k Lieskové orechy v karamelovej čokoláde
Základné špecifikácie
Kompletná špecifikácia ku stiahnutiu tu- Zloženie lieskové orechy jadrá 5–7 mm 76 %, cukor 20,5 %, vanilka Bourbon 3,5 %
- Surovina Lieskové orechy
- Diéta Bez laktózy, Bez lepku
- Spracovanie Pražené
- Chuť Sladká
- Alergény Alergény sú vyznačené podčiarknutím. Môže obsahovať stopy arašidov a iných orechov, sezamu, sušeného mlieka, lepku a SO₂.
- Krajina pôvodu Holandsko
- Skladovanie Skladujte v chlade, suchu a tme. Chráňte pred priamym slnečným žiarením.
- Balenie znovuuzatvárateľné ZIP vrecko
- Veľkosť 5–7 mm
- Úprava pražené lieskové orechy
Makroživiny na 100 g
- Energetická hodnota na 100 g 2447 kJ / 590 kcal
- Tuky 46,5 g
- z toho nasýtené mastné kyseliny 3,6 g
- Sacharidy 28,3 g
- z toho cukry 26,4 g
- Vláknina 8,5 g
- Bielkoviny 10,4 g
- Soľ 0 g
Hodnotenie našich zákazníkov
Recenzie návštevníka
Překvapilo mě, že chutnají jako Toffifee. Jsou sice méně sladké, ale chutnají mi dokonce víc.
Pôvodne vložené k Lieskové orechy v karamelovej čokoláde
Recenzie návštevníka
Tak tohle je za mě úplná pecka! Chutnají i kolegům v práci a teď jsme na nich závislí všichni :D
Pôvodne vložené k Lieskové orechy v karamelovej čokoláde
Recenzie návštevníka
Velmi mně to chutnalo, jde cítit ta chuť dobrého oříšku a kvalitní mléčné čokolády. Čokoláda je méně sladká, výtečné!
Pôvodne vložené k Lieskové orechy v 31% mliečnej čokoláde