🔔 Zľava 12 € nad 80 € - kód: ZLAVA12 🌟 Ako je to s doručením do Vianoc🎄

Košík

(0)
Zavrieť

V košíku nemáte žiadny tovar.

Zľava 6 € až 8 €
Kód: 0738

Majoránka lyofilizovaná kúsky

Chuťou trochu pripomínam oregano, ale som oveľa sladšia! Používajú ma Taliani aj Gréci, ale ani v slovenskej kuchyni by som nemala chýbať. Pozriem sa aj do tej Tvojej?

  • 100% mrazom sušená bylinka
  • poctivá chuť majoránky bez pridaných aditív
  • šetrné sušenie zachová živiny a farbu
Momentálne nie som k dispozícií. Ale nezúfaj, majú tu kopec iných dobrôt.

Alternatívne produkty z kategórie Varenie a pečenie:

Majoránka lyofilizovaná kúsky

Informácie o produkte

Z historického hľadiska bola majoránka viac obľúbená v liečiteľstve, kde pomáhala pri opuchoch a dýchacích ťažkostiach. Teraz je ale jedným z korenín, ktorá používame každý deň. Trebárs zemiaková polievka bez majoránky? Len tá predstava nás desí. Preto, až sa ju nabudúce rozhodnete robiť, skúste pre zmenu vyskúšať našu lyofilizovanú verziu a budete príjemne prekvapení čerstvou výraznou chuťou.

TOP Informácie o majoránke

  1. Chutí skoro ako čerstvá.
  2. Pôvodne pochádza zo Stredomoria.
  3. Verilo sa , že utvrdí lásku novomanželov.
  4. Používa sa zmes listov a kvetov.
  5. Skladuje sa pri 22 °C s nulovou vlhkosťou.

Poznámka nákupcu

„Mrazom sušené suroviny vnímam ako budúcnosť potravín. Sú chuťovo ako čerstvé, dajú sa čiastočne rehydratovať do pôvodnej podoby, zachovávajú si nutričné ​​hodnoty a v neposlednom rade sú mnohonásobne skladnejšie a trvácnejšie ako v čerstvej podobe. Pri dobrom skladovaní vydržia aj roky, kdežto čerstvé ovocie a zelenina bez aditív plesnivejú a kazia sa už po pár dňoch. Nezáleží tak na sezóne, lyofilizované suroviny môžem mať celý rok v rovnakej kvalite.“

Ako sa suroviny sušia mrazom?

Lyofilizácia, alebo inak sušenie mrazom, je metóda založená na sublimácii zamrznutej vody za nízkej teploty a tlaku. Práve v takých kontrolovaných podmienkach prestupuje voda z pevného skupenstva (ľadu) priamo do plynného (pára), bez toho, aby došlo k premene na kvapalnú fázu (voda). Preto sa suroviny hlboko mrazia medzi teplotami -55 až -100 °C.a pri tlaku o niekoľko stoviek pascalov nižším, než je ten normálny - atmosférický. Keby sme pri sušení nezabezpečili dostatočne nízky tlak, dopadlo by to rovnako, ako by sme suroviny varili pri 100 ° C - výsledný produkt by sa pripálil a stratil všetky vlastnosti, vďaka ktorým je tak jedinečný.

Zaujímavosti a recepty

Lyofilizácia

Lyofilizácia

15.12.20 | 50942× prečítané | 4 minúty

Základné špecifikácie
  • Zloženie majoránka lyofilizovaná
  • Spracovanie Kúsky
  • Alergény Alergény sú vyznačené podčiarknutím. Môže obsahovať stopy arašidov a iných orechov, sezamu, sušeného mlieka, lepku a SO₂.
  • Krajina pôvodu EU
  • Trvanlivosť 3–8 mesiacov
  • Skladovanie Skladujte v chlade, suchu a tme. Chráňte pred priamym slnečným žiarením.
  • Balenie PET dóza
  • Úprava kúsky bylinek
  • Typ sušenia sušení mrazem

Hodnotenie našich zákazníkov

Aritmetický priemer z {rating_count} udelených hodnotení.

Tento produkt zatiaľ nemá žiadne hodnotenie.

Informácie o získavaní recenzií
Prémiové suroviny
Unikátne produkty
Rýchle doručenie
Vlastná výroba
Kamenné predajne
Dotaz na produkt zavrieť
Načíst
zavrieť

Prihlásenie pomocou e-mailu

Zabudli ste heslo?