Najlepšie desiaty pre deti: Pripravte ich zdravo, rýchlo a farebne
29.08.24 | 34124× prečítané
Plná sladkokyslých tónov a najkrajšia pod slnkom! Som marakuja z horúcich trópov, s ktorými máš moju chuť spojenú. Na desiatu alebo na tortu, rozžiarime Ti každé sústo letom!
Marakuja, mučenka alebo passion fruit, môžete si vybrať, ktorý z názvov použijete. Pod všetkými sa ale skrýva tropické ovocie so šupkou vo fialovej alebo žltej farbe. Po rozkrojení sa objaví šťavnatá žltooranžová dužina s množstvom chrumkavých tmavých semienok. Túto dužinu sme pre vás usušili mrazom – zbavili ju vody, a docielili tak ešte intenzívnejšej chuti. Naše marakujové kocky sú výrazne kyslé, chrumkavé a majú sladkastú tropickú vôňu. Skúste si ich rozdrviť, pridať do tortového krému, smoothie alebo miešaného drinku, marakuja dodá jedlu či nápojom príjemnú sviežu vôňu a zvýrazní ich chuť. Vďaka tomu, že si zachovala krásny tvar i farbu čerstvého ovocia, ozdobí každú tortu, dezert alebo raňajky ako žiadne iné ovocie!
„Mučenka je pre svoju výraznú chuť nepostrádateľnou súčasťou ovocných džúsov, dezertov, jogurtov a všetkých produktov, ktoré nesú označenie „tropické“. Stala sa symbolom trópov a bez jej špecifickej chuti si nevieme predstaviť ani obyčajný multivitamínový džús. Marakuju v tejto kvalite som zháňal roky. Musí splniť naše prísne kritériá – výrazná chuť, perfektné sýta farba, svieža aróma a predovšetkým krásne celé kusy, ktorými môžete ozdobiť všetko, čo potrebuje trochu okázalosti a unikátnych kyslých tónov.“
Lyofilizácia čiže sušenie mrazom je metóda založená na sublimácii zmrznutej vody pri nízkej teplote a tlaku. Práve v takých kontrolovaných podmienkach prestupuje voda z pevného skupenstva (ľadu) priamo do plynného (pary), bez toho aby došlo k premene na fázu kvapalnú (voda). Preto sa suroviny hlboko mrazia pri teplotách -55 až -100 °C a pri tlaku o niekoľko stoviek pascalov nižším, než je ten normálny – atmosférický. Keby sme pri sušení nezabezpečili dostatočne nízky tlak, dopadlo by to rovnako, ako by sme suroviny varili pri 100 °C – výsledný produkt by sa pripálil a stratil všetky vlastnosti, vďaka ktorým je tak jedinečný.
Recenzie návštevníka
Pro mě jako pro milovníci všeho kyselého je to naprosté "nebe v hubě"
Recenzie návštevníka
Samotnou ji nesním, je fakt hodně kyselá a to nezvládám. Ale do ginu s tonicem je to naprostej TOP!!! Stačí jedna kostička do skleničky a máte drink jak z nějakého luxusního podniku! ;-))
Recenzie návštevníka
Pro mě jako pro milovníci všeho kyselého je to naprosté "nebe v hubě"
Recenzie návštevníka
Samotnou ji nesním, je fakt hodně kyselá a to nezvládám. Ale do ginu s tonicem je to naprostej TOP!!! Stačí jedna kostička do skleničky a máte drink jak z nějakého luxusního podniku! ;-))
Recenzie návštevníka
Mučenka je skvělá, opravdu krásně voní, je tedy dost kyselá ,ale uplně dokonale se hodí např do krému nebo dezertů, dodá přesně tu exotickou kyselou chuť, které jsem nevěděla jak dosáhnout ????