🍓 Mrazom sušené ovocie s 20% zľavou pri nákupe nad 39,90 €. Kód: LYO20 🍍

Kód: 0739

Mäta pieporná lyofilizovaná kúsky

Palacinky, cukrovinky alebo zmrzlina? So mnou dotiahneš každý sladký pokrm k dokonalosti. A môžeš si byť istý, že mojej sviežej chuti a vôni sa nič nevyrovná. Tak šup so mnou do kuchyne a poďme spolu čarovať!

  • 100% mrazom sušené bylinky 
  • poctivá pepermintová chuť bez pridaných aditív
  • šetrné sušenie, ktoré zachováva živiny a farbu
Momentálne nie som k dispozícií. Ale nezúfaj, majú tu kopec iných dobrôt.

Alternatívne produkty z kategórie Varenie a pečenie:

Mäta pieporná lyofilizovaná kúsky

Informácie o produkte

Mäta, pepermint, vetrové korenie alebo balsam, všetky tieto názvy označujú jedinú bylinu, mätu piepornú. Jej listy obsahujú silicu s mentolom, menthonom a ďalšími látkami, napríklad trieslovinami, flavonoidami alebo kyselinou octovou, vďaka ktorým má mäta svoju sviežu, chladivú vôňu a blahodarné účinky na tráviace ústrojenstvo. Využitie mätových lístkov je veľmi všestranné – od drinkov, tort, omáčok, šalátov až po zmrzlinu, ktorá vás v lete osvieži ako žiadna iná.

TOP Informácie o mäte piepornej

  1. Je hybridom mäty vodnej a mäty klasnatej.
  2. Mätový čaj pôsobí proti nespavosti a bolestiam hlavy.
  3. Môžete ho použiť ako prírodné ochucovadlo.
  4. Pravdepodobne pochádza zo západnej Európy, teraz sa pestuje v miernom podnebí po celom svete.
  5. Skladujte pri 22 °C s nulovou vlhkosťou vzduchu.

Poznámka nákupcu

„Mrazom sušené suroviny vnímam ako budúcnosť potravín. Sú chuťovo ako čerstvé, dajú sa čiastočne rehydratovať do pôvodnej podoby, zachovávajú si nutričné ​​hodnoty a v neposlednom rade sú mnohonásobne skladnejšie a trvácnejšie ako v čerstvej podobe. Pri správnom skladovaní vydržia aj roky, kdežto čerstvé ovocie a zelenina bez aditív plesnivejú a kazia sa už po pár dňoch. Nezáleží tak na sezóne, lyofilizované suroviny môžem mať celý rok v rovnakej kvalite.“

Ako sa suroviny sušia mrazom?

Lyofilizácia, alebo inak sušenie mrazom, je metóda založená na sublimácii zamrznutej vody za nízkej teploty a tlaku. Práve v takých kontrolovaných podmienkach prestupuje voda z pevného skupenstva (ľadu) priamo do plynného (pára), bez toho, aby došlo k premene na kvapalnú fázu (voda). Preto sa suroviny hlboko mrazia medzi teplotami -55 až -100 °C.a pri tlaku o niekoľko stoviek pascalov nižším, než je ten normálny - atmosférický. Keby sme pri sušení nezabezpečili dostatočne nízky tlak, dopadlo by to rovnako, ako by sme suroviny varili pri 100 ° C - výsledný produkt by sa pripálil a stratil všetky vlastnosti, vďaka ktorým je tak jedinečný.

Zaujímavosti a recepty

Ako skladovať potraviny sušené mrazom

Ako skladovať potraviny sušené mrazom

14.01.25 | 29794× prečítané | 5 minút

Lyofilizácia

Lyofilizácia

13.01.25 | 56940× prečítané | 4 minúty

Základné špecifikácie
  • Zloženie mäta prieporna lyofilizované listy
  • Surovina Mäta
  • Spracovanie Kúsky
  • Alergény Alergény sú vyznačené podčiarknutím. Môže obsahovať stopy arašidov a iných orechov, sezamu, sušeného mlieka, lepku a SO₂.
  • Krajina pôvodu EU
  • Skladovanie Skladujte v chlade, suchu a tme. Chráňte pred priamym slnečným žiarením.
  • Balenie PET dóza
  • Úprava kúsky listov majoránky
  • Typ sušenia sušení mrazem
Makroživiny na 100 g
  • Energetická hodnota na 100 g 1400 kJ / 330 kcal
  • Tuky 5 g
  • z toho nasýtené mastné kyseliny 0,9 g
  • Sacharidy 36 g
  • z toho cukry 36 g
  • Vláknina 21 g
  • Bielkoviny 26 g
  • Soľ 0,3 g

Hodnotenie našich zákazníkov

Aritmetický priemer z {rating_count} udelených hodnotení.

Tento produkt zatiaľ nemá žiadne hodnotenie.

Informácie o získavaní recenzií
Prémiové suroviny
Unikátne produkty
Rýchle doručenie
Vlastná výroba
Kamenné predajne
Dotaz na produkt zavrieť
Načíst

Menu

zavrieť

Prihlásenie pomocou e-mailu

Zabudli ste heslo?