11.10.24 | 21782× prečítané | 2 minúty
Mäta pieporná lyofilizovaná kúsky
Palacinky, cukrovinky alebo zmrzlina? So mnou dotiahneš každý sladký pokrm k dokonalosti. A môžeš si byť istý, že mojej sviežej chuti a vôni sa nič nevyrovná. Tak šup so mnou do kuchyne a poďme spolu čarovať!
- 100% mrazom sušené bylinky
- poctivá pepermintová chuť bez pridaných aditív
- šetrné sušenie, ktoré zachováva živiny a farbu
Alternatívne produkty z kategórie Varenie a pečenie:
Mäta pieporná lyofilizovaná kúsky
Informácie o produkte
Mäta, pepermint, vetrové korenie alebo balsam, všetky tieto názvy označujú jedinú bylinu, mätu piepornú. Jej listy obsahujú silicu s mentolom, menthonom a ďalšími látkami, napríklad trieslovinami, flavonoidami alebo kyselinou octovou, vďaka ktorým má mäta svoju sviežu, chladivú vôňu a blahodarné účinky na tráviace ústrojenstvo. Využitie mätových lístkov je veľmi všestranné – od drinkov, tort, omáčok, šalátov až po zmrzlinu, ktorá vás v lete osvieži ako žiadna iná.
TOP Informácie o mäte piepornej
- Je hybridom mäty vodnej a mäty klasnatej.
- Mätový čaj pôsobí proti nespavosti a bolestiam hlavy.
- Môžete ho použiť ako prírodné ochucovadlo.
- Pravdepodobne pochádza zo západnej Európy, teraz sa pestuje v miernom podnebí po celom svete.
- Skladujte pri 22 °C s nulovou vlhkosťou vzduchu.
Poznámka nákupcu
„Mrazom sušené suroviny vnímam ako budúcnosť potravín. Sú chuťovo ako čerstvé, dajú sa čiastočne rehydratovať do pôvodnej podoby, zachovávajú si nutričné hodnoty a v neposlednom rade sú mnohonásobne skladnejšie a trvácnejšie ako v čerstvej podobe. Pri správnom skladovaní vydržia aj roky, kdežto čerstvé ovocie a zelenina bez aditív plesnivejú a kazia sa už po pár dňoch. Nezáleží tak na sezóne, lyofilizované suroviny môžem mať celý rok v rovnakej kvalite.“
Ako sa suroviny sušia mrazom?
Lyofilizácia, alebo inak sušenie mrazom, je metóda založená na sublimácii zamrznutej vody za nízkej teploty a tlaku. Práve v takých kontrolovaných podmienkach prestupuje voda z pevného skupenstva (ľadu) priamo do plynného (pára), bez toho, aby došlo k premene na kvapalnú fázu (voda). Preto sa suroviny hlboko mrazia medzi teplotami -55 až -100 °C.a pri tlaku o niekoľko stoviek pascalov nižším, než je ten normálny - atmosférický. Keby sme pri sušení nezabezpečili dostatočne nízky tlak, dopadlo by to rovnako, ako by sme suroviny varili pri 100 ° C - výsledný produkt by sa pripálil a stratil všetky vlastnosti, vďaka ktorým je tak jedinečný.
Zaujímavosti a recepty
Základné špecifikácie
- Zloženie mäta prieporna lyofilizované listy
- Surovina Mäta
- Spracovanie Kúsky
- Alergény Alergény sú vyznačené podčiarknutím. Môže obsahovať stopy arašidov a iných orechov, sezamu, sušeného mlieka, lepku a SO₂.
- Krajina pôvodu EU
- Skladovanie Skladujte v chlade, suchu a tme. Chráňte pred priamym slnečným žiarením.
- Balenie PET dóza
- Úprava kúsky listov majoránky
- Typ sušenia sušení mrazem
Makroživiny na 100 g
- Energetická hodnota na 100 g 1400 kJ / 330 kcal
- Tuky 5 g
- z toho nasýtené mastné kyseliny 0,9 g
- Sacharidy 36 g
- z toho cukry 36 g
- Vláknina 21 g
- Bielkoviny 26 g
- Soľ 0,3 g
Hodnotenie našich zákazníkov
Tento produkt zatiaľ nemá žiadne hodnotenie.
Informácie o získavaní recenzií