Lyofilizácia je proces vysušenia a odstránenia vody zo suroviny za extrémne nízkej teploty a tlaku.
Výsledkom je surovina, ktorá je vzhľadovo veľmi podobná tej čerstvej, avšak má oveľa nižšiu hmotnosť a dokonale chrumkavú konzistenciu.
Prečo práve lyofilizovaná zelenina?
Ako ju použiť?
zachováva si pôvodnú štruktúru a farbu
taktiež aj chuť a vôňu
chrumkavá konzistencia
nepridáva sa k nim žiadny cukor
vďaka lyofilizácií si zelenina zanecháva pôvodné nutričné vlastnosti
sú RAW = surovina bola zpracovaná do teploty 42 °C
možná rehydratácia vodou do pôvodného stavu
je to skvelá náhrada klasických sladkostí zo supermarketu
pri maškrtení doplníte vitamíny aj dôležité minerály
väčšinu vyrábame vo vlastnej výrobni dražé a jedná sa o naše vlastné receptúry