🔔 Zľava 12 € nad 80 € - kód: ZLAVA12 🌟 Dnes garancia doručenia do Vianoc 🎄

Košík

(0)
Zavrieť

V košíku nemáte žiadny tovar.

Zľava 6 € až 8 €
Kód: 0746

Oregano lyofilizované kúsky

Do šalátu, omáčky, cestovín! Mám krásnu farbu a silné aromatické vlastnosti, na rozdiel od mojej teplom sušenej príbuznej v supermarketoch. Vieš si vôbec predstaviť pizzu bez mojej maličkosti? Ja teda nie!

  • 100% mrazom sušená bylinka
  • poctivá chuť oregana bez pridaných aditív
  • šetrné sušenie zachováva živiny, farbu a aróma
Momentálne nie som k dispozícií. Ale nezúfaj, majú tu kopec iných dobrôt.

Alternatívne produkty z kategórie Varenie a pečenie:

Oregano lyofilizované kúsky

Informácie o produkte

Mrazom sušené oregano je ešte výraznejšie, než bežne dostupné sušené oregano zo supermarketov, a to farbou, vôňou i chuťou. Silnú arómu oceníte predovšetkým pri príprave mäsa, ale nestratí sa ani v omáčkach, cestovinách alebo morských plodoch. Rozhodne na oregano nesmiete zabudnúť pri pečení domácej pizze. A skúste k nemu prihodiť aj štipku bazalky,  ich chute sa dokonale dopĺňajú.

TOP Informácie o oreganu

  1. Slovenský názov je pamajorán obyčajný.
  2. Pochádza zo Stredomoria, dnes sa pestuje po celom svete.
  3. Prírodné ochucovadlo.
  4. Čaj z oregana upokojuje myseľ.
  5. Skladuje sa pri 22 °C s nulovou vlhkosťou vzduchu.

Poznámka nákupcu

„Mrazom sušené suroviny vnímam ako budúcnosť potravín. Sú chuťovo ako čerstvé, dajú sa čiastočne rehydratovať do pôvodnej podoby, zachovávajú si nutričné ​​hodnoty a v neposlednom rade sú mnohonásobne skladnejšie a trvácnejšie ako v čerstvej podobe. Pri dobrom skladovaní vydržia aj roky, kdežto čerstvé ovocie a zelenina bez aditív plesnivejú a kazia sa už po pár dňoch. Nezáleží tak na sezóne, lyofilizované suroviny môžem mať celý rok v rovnakej kvalite.“

Ako sa suroviny sušia mrazom?

Lyofilizácia, alebo inak sušenie mrazom, je metóda založená na sublimácii zamrznutej vody za nízkej teploty a tlaku. Práve v takých kontrolovaných podmienkach prestupuje voda z pevného skupenstva (ľadu) priamo do plynného (pára), bez toho, aby došlo k premene na kvapalnú fázu (voda). Preto sa suroviny hlboko mrazia medzi teplotami -55 až -100 °C.a pri tlaku o niekoľko stoviek pascalov nižším, než je ten normálny - atmosférický. Keby sme pri sušení nezabezpečili dostatočne nízky tlak, dopadlo by to rovnako, ako by sme suroviny varili pri 100 ° C - výsledný produkt by sa pripálil a stratil všetky vlastnosti, vďaka ktorým je tak jedinečný.

Zaujímavosti a recepty

Prečo jesť mrazom sušené ovocie?

Prečo jesť mrazom sušené ovocie?

12.03.24 | 16082× prečítané | 7 minút

Ako skladovať potraviny sušené mrazom

Ako skladovať potraviny sušené mrazom

01.03.23 | 26469× prečítané | 5 minút

Základné špecifikácie
  • Zloženie oregano lyofilizované
  • Alergény Alergény sú vyznačené podčiarknutím. Môže obsahovať stopy arašidov a iných orechov, sezamu, sušeného mlieka, lepku a SO₂.
  • Krajina pôvodu EU
  • Trvanlivosť 3–8 mesiacov
  • Skladovanie Skladujte v chlade, suchu a tme. Chráňte pred priamym slnečným žiarením.
  • Balenie PET dóza
  • Úprava kúsky oregana
  • Typ sušenia sušení mrazem
Makroživiny na 100 g
  • Energetická hodnota na 100 g 1537 kJ / 368 kcal
  • Tuky 11 g
  • z toho nasýtené mastné kyseliny 2,7 g
  • Sacharidy 52 g
  • z toho cukry 52 g
  • Vláknina 14 g
  • Bielkoviny 12 g
  • Soľ 0,05 g

Hodnotenie našich zákazníkov

Aritmetický priemer z {rating_count} udelených hodnotení.

Tento produkt zatiaľ nemá žiadne hodnotenie.

Informácie o získavaní recenzií
Prémiové suroviny
Unikátne produkty
Rýchle doručenie
Vlastná výroba
Kamenné predajne
Dotaz na produkt zavrieť
Načíst
zavrieť

Prihlásenie pomocou e-mailu

Zabudli ste heslo?