🔔 Zľava 12 € nad 80 € - kód: ZLAVA12 🌟 Dnes garancia doručenia do Vianoc 🎄

Košík

(0)
Zavrieť

V košíku nemáte žiadny tovar.

Zľava 6 € až 8 €
Kód: 0743

Čierne korenie lyofilizované celé

Som jedno z najpoužívanejších korení, takže ti rozhodne nesmiem chýbať v kuchyni. Pochádzam z Indie a používajú ma už od staroveku. Vymeň sušenú verziu za lyofilizovanú a nechaj sa uniesť mojou silou!

  • 100% mrazom sušené korenie
  • poctivá chuť korenia bez zbytočných aditív
  • šetrné sušenie zachová živiny a farbu
Momentálne nie som k dispozícií. Ale nezúfaj, majú tu kopec iných dobrôt.

Alternatívne produkty z kategórie Mrazom sušené:

Čierne korenie lyofilizované celé

Informácie o produkte

Čierne korenie je jedno zo základných korenín, ktoré používame. V histórii bol tak populárny, že sa kvôli nemu aj bojovalo, a dokonca sa po určitú dobu rovnal hodnote zlata. Lyofilizované čierne korenie je ako stvorené pre skutočných gurmánov. Jeho jedinečná aróma zmení všetky vaše jedlá od základu a nech ho pridáte do akéhokoľvek pokrmu, rozhodne nepochybíte. Prinášame vám ho v celých bobuliach, pretože čerstvo rozdrvené budú mať tú najvýraznejšiu chuť a vôňu. 

TOP Informácie o čiernom korení

  1. Bobule jsou plodem pepřovníku černého (Piper nigrum).
  2. Pepřovník černý je tropická stále-zelená liána.
  3. Do Evropy pepř dovezl z Indie Alexandr Veliký.
  4. Je známo už přes tisíc druhů pepře.
  5. Skladuje se do 22 °C s nulovou vlhkostí vzduchu.

Poznámka nákupcu

„Mrazom sušené suroviny vnímam ako budúcnosť potravín. Sú chuťovo ako čerstvé, dajú sa čiastočne rehydratovať do pôvodnej podoby, zachovávajú si nutričné ​​hodnoty a v neposlednom rade sú mnohonásobne skladnejšie a trvácnejšie ako v čerstvej podobe. Pri dobrom skladovaní vydržia aj roky, kdežto čerstvé ovocie a zelenina bez aditív plesnivejú a kazia sa už po pár dňoch. Nezáleží tak na sezóne, lyofilizované suroviny môžem mať celý rok v rovnakej kvalite.“

Ako sa suroviny sušia mrazom?

Lyofilizácia, alebo inak sušenie mrazom, je metóda založená na sublimácii zamrznutej vody za nízkej teploty a tlaku. Práve v takých kontrolovaných podmienkach prestupuje voda z pevného skupenstva (ľadu) priamo do plynného (pára), bez toho, aby došlo k premene na kvapalnú fázu (voda). Preto sa suroviny hlboko mrazia medzi teplotami -55 až -100 °C.a pri tlaku o niekoľko stoviek pascalov nižším, než je ten normálny - atmosférický. Keby sme pri sušení nezabezpečili dostatočne nízky tlak, dopadlo by to rovnako, ako by sme suroviny varili pri 100 ° C - výsledný produkt by sa pripálil a stratil všetky vlastnosti, vďaka ktorým je tak jedinečný.

Zaujímavosti a recepty

Ako skladovať potraviny sušené mrazom

Ako skladovať potraviny sušené mrazom

01.03.23 | 26469× prečítané | 5 minút

Lyofilizácia

Lyofilizácia

15.12.20 | 50938× prečítané | 4 minúty

Základné špecifikácie
  • Zloženie čierne korenie lyofilizované celé
  • Alergény Alergény sú vyznačené podčiarknutím. Môže obsahovať stopy arašidov a iných orechov, sezamu, sušeného mlieka, lepku a SO₂.
  • Krajina pôvodu EU
  • Trvanlivosť 3–8 mesiacov
  • Skladovanie Skladujte v chlade, suchu a tme. Chráňte pred priamym slnečným žiarením.
  • Balenie PET dóza
  • Úprava celé čierne korenie
  • Typ sušenia sušení mrazem

Hodnotenie našich zákazníkov

Aritmetický priemer z {rating_count} udelených hodnotení.

Tento produkt zatiaľ nemá žiadne hodnotenie.

Informácie o získavaní recenzií
Prémiové suroviny
Unikátne produkty
Rýchle doručenie
Vlastná výroba
Kamenné predajne
Dotaz na produkt zavrieť
Načíst
zavrieť

Prihlásenie pomocou e-mailu

Zabudli ste heslo?