Ovsené vločky patria k jedným z najdrahších obilnín. Sú bohaté na množstvo živín, ktoré majú pozitívny vplyv na ľudské telo. Keďže sú plné dôležitých živín a vlákniny, zasýtia a dodajú nám energiu na celý deň. Preto ovsené vločky sú vhodnou surovinou pre každodenné raňajky.
Prečo konzumovať práve ovsené vločky?
zasýtia a dodajú energiu na celý deň
vysoký obsah vlákniny, ktorá podporuje trávenie a chudnutie
ovplyvňujú hladinu cholesterolu v krvi
obsahujú omega 3 a 6 mastné kyseliny, vitamíny skupiny B, E a K
nutrične bohaté na minerálne látky ako sú fosfor, draslík, vápnik, železo, zinok a mnohé iné
vločky sú prirodzene bezlepkové, obsahujú ale proteín avenín, ktorého štruktúra je podobná lepku a preto môže u citlivých jedincov vyvolať alergickú reakciu
sú vhodné pre diabetikov
Granola je tak trochu iné müsli. Skladá sa najčastejšie z vločiek, orechov, sušeného ovocia, medu a semienok. Od müsli sa líši tým, že po namiešaní surovín je táto zmes zapekaná v trúbe.