11.10.24 | 21896× prečítané | 2 minúty
Zázvor lyofilizovaný kúsky
Ak si myslíš, že som len taký obyčajný, tak sa pekne mýliš! Moje chrumkavé kúsky majú výraznú, ostrú chuť, ktorá dá zabrať bacilom a nachladnutiu! Dokonca si zo mňa môžeš urobiť aj čaj!
- ostrá chuť zázvoru
- bez aditív
- ideálne na prípravu čaju
Alternatívne produkty z kategórie Superfood:
Zázvor lyofilizovaný kúsky
Informácie o produkte
Vedeli ste, že zázvor môže pomôcť nielen v boji s bacilmi, ale priaznivo ovplyvňuje bolesti hlavy a nevoľnosti? Má široké využitie v kuchyni a každý, kto má rád pálivé, si na dobrom zázvorovom čaji určite pochutí. Pridať ho môžete ale aj do omáčok alebo limonád. Zázvor je olúpaný, nasekaný na malé kúsky a usušený mrazom, aby bol pripravený na rýchle použitie. Nutrične, chuťou a vôňou sa od čerstvého zázvoru nelíši, akurát je zbavený všetkej vody. Keďže ide o domáci produkt, môžeme si osobne skontrolovať kvalitu vo všetkých častiach výrobného procesu – od pestovania až po sušenie. Zázvor je bez pridaného cukru či iných aditív, taktiež na jeho pestovanie neboli použité žiadne fytohormóny, pesticídy či herbicídy.
TOP informácie o zázvore
- Zázvor bol vypestovaný v Českej republike.
- Je pestovaný bez fytohormónov, pesticídov a ďalších chemických látok.
- Prirodzene obsiahnutý gingerol má nielen priaznivý vplyv na ľudské telo, ale je tiež zodpovedný za štipľavú chuť.
- Práve gingerol môže priaznivo ovplyvniť boj proti nevoľnosti a migrénam.
- Zázvor je vďaka hrejivému efektu nepostrádateľný pomocník pri prechladnutí.
Poznámka nákupcu
„Prečo lyofilizovať zázvor? Pretože ho môžem mať celý rok v špajze a nepokazí sa. Vzali sme korene zázvoru, poriadne ich vyčistili, nakrájali na 5 mm hrubé plátky a usušili mrazom. Zázvor je tak oveľa silnejší, než sušený za tepla, chrumkavý, voňavý a výrazný. Šupku sme nechali, obsahuje veľa zdravých aktívnych látok a vďaka šetrnému spracovaniu mrazom, vitamíny a minerály zostávajú v surovine. Ak ste chorí alebo máte plechovú pusu, ako čaj alebo olovrant na cesty je zázvor najlepší parťák.“
Ako sa zázvor suší mrazom?
Lyofilizácia čiže sušenie mrazom je metóda založená na sublimácii zmrznutej vody pri nízkej teplote a tlaku. Práve v takých kontrolovaných podmienkach prestupuje voda z pevného skupenstva (ľadu) priamo do plynného (para), bez toho aby došlo k premene na fázu kvapalnú (voda). Preto sa suroviny hlboko mrazia pri teplotách -55 až -100 °C a pri tlaku o niekoľko stoviek pascalov nižším, než je ten normálny – atmosférický. Keby sme pri sušení nezabezpečili dostatočne nízky tlak, dopadlo by to rovnako, ako by sme suroviny varili pri 100 °C – výsledný produkt by sa pripálil a stratil všetky vlastnosti, vďaka ktorým je tak jedinečný.
Ako sa suroviny sušia mrazom?
Lyofilizácia alebo sušenie mrazom je metóda založená na sublimácii zmrznutej vody pri nízkej teplote a tlaku. Práve v takých kontrolovaných podmienkach prestupuje voda z pevného skupenstva (ľadu) priamo do plynného (para) bez toho, aby došlo k premene na fázu kvapalnú (voda). Preto sa suroviny hlboko mrazia pri teplotách −55 až −100 °C a pri tlaku o niekoľko stoviek pascalov nižším, než je ten normálny – atmosférický. Keby sme pri sušení nezaistili dostatočne nízky tlak, dopadlo by to rovnako, ako by sme suroviny varili pri 100 °C – výsledný produkt by sa pripálil a stratil všetky vlastnosti, vďaka ktorým je tak jedinečný.
Zaujímavosti a recepty
Recenzie návštevníka
opravdu je přeslazený!
Pôvodne vložené k Zázvor dosladzované sušené kúsky
Recenzie návštevníka
Na mne moc curku - uvítal bych podstatně méně a ideálně neslazený vůbec, či slazený jinak než jednoduchým cukrem (jablečnou šťávou, sladem, či řýžovým sirupem)
Zázvor sušený, ale nevysušený (lyo)
Zbytečně velká hromada jednoduchého cukru
Pôvodne vložené k Zázvor dosladzované sušené kúsky
Základné špecifikácie
Kompletná špecifikácia ku stiahnutiu tu- Zloženie zázvor lyofilizovaný
- Surovina Zázvor
- Alergény Alergény sú vyznačené podčiarknutím. Môže obsahovať stopy arašidov a iných orechov, sezamu, sušeného mlieka, lepku a SO₂.
- Krajina pôvodu -
- Skladovanie Skladujte v chlade, suchu a tme. Chráňte pred priamym slnečným žiarením.
- Balenie znovuuzatvárateľné ZIP vrecko
- Úprava -
- Typ sušenia mrazem (lyofilizace)
Makroživiny na 100 g
- Energetická hodnota na 100 g 1500 kJ / 357 kcal
- Tuky 7 g
- z toho nasýtené mastné kyseliny 1,9 g
- Sacharidy 59 g
- z toho cukry 58 g
- Bielkoviny 8 g
- Soľ 0,2 g
Hodnotenie našich zákazníkov
Recenzie návštevníka
opravdu je přeslazený!
Pôvodne vložené k Zázvor dosladzované sušené kúsky
Recenzie návštevníka
Na mne moc curku - uvítal bych podstatně méně a ideálně neslazený vůbec, či slazený jinak než jednoduchým cukrem (jablečnou šťávou, sladem, či řýžovým sirupem)
Zázvor sušený, ale nevysušený (lyo)
Zbytečně velká hromada jednoduchého cukru
Pôvodne vložené k Zázvor dosladzované sušené kúsky
Recenzie návštevníka
Tak tomu sa hovorí zázvor, chrípka tras sa :) Vhodné aj jesť, aj na čaj, a super prehreje telo :)
Pôvodne vložené k Zázvor dosladzované sušené kúsky