Najlepšie desiaty pre deti: Pripravte ich zdravo, rýchlo a farebne
29.08.24 | 34631× prečítané
🔔 Zľava 12 € nad 80 € - kód: ZLAVA12 🌟 Dnes garancia doručenia do Vianoc 🎄
Pekne Ti pretiahnem dutiny, tomu ver! Aby si to mal jednoduchšie, vo Světě plodů zo mňa urobili prášok. Stačí ma len pridať do horúcej vody a hurá, čerstvý čaj je na svete!
Alternatívne produkty z kategórie Supervýživa:
Dať si 100% zázvorový čaj, bez toho aby ste koreň museli olúpať a nakrájať? Zázvor od nás vám to celé uľahčí. Pochádza z Česka, takže sme radi, že môžeme podporiť ich domácu výrobu. Zázvor je mrazom sušený a potom rozomletý na prášok, budete ho tak mať doma pripravený na okamžité použitie. Nutrične, chuťou a vôňou sa od čerstvého zázvoru nelíši, akurát je zbavený všetkej vody. Keďže ide o domáci produkt, tak si môžeme osobne skontrolovať kvalitu vo všetkých častiach výrobného procesu – od pestovania až po sušenie. Zázvor je bez pridaného cukru či iných aditív a na jeho pestovanie neboli použité žiadne fytohormóny, pesticídy či herbicídy.
„Prečo lyofilizovať zázvor? Pretože ho môžem mať celý rok v špajze a nepokazí sa. Vzali sme korene zázvoru, poriadne ich vyčistili, nakrájali, usušili mrazom a rozdrvili na prach. Zázvor je tak omnoho silnejší, než sušený za tepla, voňavý a výraznejší. Zázvor v prášku obsahuje veľa zdravých aktívnych látok a vďaka šetrnému spracovaniu mrazom, zostávajú všetky v surovine. Prášok využijete nielen v bežnej kuchyni, predovšetkým v tej ázijskej, skvelý je taktiež na dochutenie sladkostí, koktejlov a pečenia. Vďaka jemnej konzistencii Vám nebude prekážať ani vo smoothie alebo sladkých krémoch a otvárajú sa tak nové možnosti, ako zázvor využiť.“
Lyofilizácia alebo sušenie mrazom je metóda založená na sublimácii zmrznutej vody pri nízkej teplote a tlaku. Práve v takých kontrolovaných podmienkach prestupuje voda z pevného skupenstva (ľadu) priamo do plynného (para) bez toho, aby došlo k premene na fázu kvapalnú (voda). Preto sa suroviny hlboko mrazia pri teplotách −55 až −100 °C a pri tlaku o niekoľko stoviek pascalov nižším, než je ten normálny – atmosférický. Keby sme pri sušení nezaistili dostatočne nízky tlak, dopadlo by to rovnako, ako by sme suroviny varili pri 100 °C – výsledný produkt by sa pripálil a stratil všetky vlastnosti, vďaka ktorým je tak jedinečný. Následne sa zázvor rozdrtí na prášok.
Recenzie návštevníka
Vynikající produkt.
Pôvodne vložené k Cejlonská škorica mletá
Recenzie návštevníka
Vynikající produkt.
Pôvodne vložené k Cejlonská škorica mletá